Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Katoenen luiers

Wie heeft er ervaring met katoenen luiers?

Bij Quin heb ik er altijd over getwijfeld om katoenen luiers te gaan gebruiken. Maar nu de tweeling op komst is denk ik dat het financieel veel slimmer is om het te gaan doen. Zijn er mama's die hier ervaring mee hebben? Hebben jullie allerlei merken getest, of ben je gewoon ergens begonnen? Is het veel gedoe, of eigenlijk net zo makkelijk als gewone luiers. Ben erg benieuwd naar jullie bevindingen.

10 jaar geleden

Hallo allemaal, Sinds een paar maanden na de geboorte van onze oudste gebruiken we wasbare luiers. zo nu en dan ook wegwerp van Naty Babycare, maar het is zo duur! Er zijn dure wasbare luiers op de markt en het is erg zoeken in de brij van wat er allemaal beschikbaar is aan materialen en modellen. Onze ervaring is dat wasbaar minder snel lekt dan wegwerp, vooral het tweedelige systeem met een wasbare luier en een los overbroekje. Die gebruiken we ook voor de nacht. Een luier moet zoiezo vaak verschoont worden. Ook bij wegwerp is het beter voor het kindje om regelmatig te verschonen omdat plas tegen de babyhuid niet zo bevorderlijk is, helemaal niet in combi met ontlasting. Er bestaan papieren inleggers die je van te voren in de luier kunt leggen. Deze vangt de poep op, maar laat de urine door. Bij verschonen gooi je de inlegger in de toilet en je spoelt deze door. Resultaat is veel minder ontlasting in de luier. Vaak kan het gelijk in de wasmachine. Inmiddels ben ik begonnen met het verkopen van luiers. Op mijn website vindt je ook een overzicht van kosten: www.mooregreen.nl > klantenservice > waarom wasbaar > punt 2: goedkoper. Ook waskosten zijn daarin meegerekend. Een pakket alles in een luiers kun je al krijgen voor 285euro inclusief emmer etc. Er zijn dure systemen op de markt voor 750 euro. Binnenkort heb ik ook duurdere merken in de winkel liggen, maar de budget versie is er ook en wordt momenteel getest door mama anders: http://andersmama.wordpress.com/, een onafhankelijke enthousiaste blogger. Bij vragen... mail of bel, dan proberen we er samen uit te komen. Ik heb wel zelf ook twee kleintjes, dus als ik niet bereikbaar ben, laat dan een berichtje achter, dan bel ik zo snel mogelijk terug.

10 jaar geleden

Haha dat was ook een beetje mijn zorg. Ik denk ook dat het slim is om pas na 3 maanden te beginnen. Ook i.v.m. de grote van de broekjes. Maar ben benieuwd waar mama's mee gaan komen.

10 jaar geleden

pff ik weet nog van mijn invaltijd in de kidnerdagopvang dat ik echt een schijt hekel had aan ouders die voor katoenenluiers gingen, want negen van de tien keer liepen deze kinderen met een natte broek als ze hadden geplast of vieze spuit poep hadden. maar, er moeten ook katoenenluiers zijn die wel goed zijn. Ik vraag me dan alleen weer af kan het uberhaupt uit... voor een luier betaal je gemiddeld 9 tot 12 cent (als je het goed doet haha). maar een katoenen luier, je moet een goeie aan schaffen en daar hangt echt wel een prijskaartje aan. En dan moet je er echt WEL 25 hebben denk ik ... en dan te bedenken vooral in het begin heb je veel luiers op een dag nodig ... en dan begint het wassen. Dat wordt zeker wel iedere dag een was draaien (stroom, water, wasmiddel), hangen (of in de droger maar dan gaat de prijs van een katoenen luier weer omhoog ;)) ik vraag me af of het daadwerkelijk zo gveel goedkoper is... maar goed he :) ik ben blij met de gewone luier van de kruidvat :) scheelt mij als mama die ergens al behoorlijk wat te doen heeft te veel moeite denk ik (slecht eigenlijk he :P)

10 jaar geleden

geen ervaring ben er ook wel benieuwd naar, het leek me zelf zo'n gedoe vooral met die vieze poep-spuit-tandjes luiers...