Snap

Kan KMA neurologische klachten veroorzaken?

Onze Suzannah is al vanaf de geboorte en zorgen kindje.

En doordat ze hersenvliesontsteking heeft gehad, dachten de artsen al vrij snel aan een hersenafwijking toen haar ontwikkeling niet goed verliep. Haar hele linkerkant komt niet goed mee en heeft duidelijk kracht verlies.

Nu spuugde ze ook redelijk veel, heeft heel erg veel last van haar darmen die steeds verstopt raken en de bijbehorende kramp. We hebben al een aantal keer aan de kinderartsen gevraagd of het niet een allergie kan zijn, en dit werd meerdere malen weggewuifd. Op grond dat ze geen eczeem heeft of diarree.

Omdat ik het toch een beetje zat was heb ik contact gezocht met een voedingsdeskundige en die vertelde mij dat ze wel vaker baby's met darmproblemen overzette op een koemelkvrij dieet en dat was meer dan eens succes vol!

Dus 4 weken geleden hebben we dit ook maar gedaan, onder het mom van: baat het niet dan schaadt het niet.

En onze dochter knapt op! Ze heeft heel veel minder kramp en sinds een paar dagen lijkt haar ontlasting ook makkelijker te komen. ook hebben we het idee dat haar neurologische klachten minder aan het worden zijn. Ze heeft vorige week een MRI scan gehad en daar krijgen we 6 juni de uitslag van en dan pas kunnen we meer zeggen maar tot nu toe vind ik het een hele vooruit gang.

Nu heb ik gelezen dat koemelkallergie diverse klachten kan veroorzaken en zeker ook de klachten van Suzannah kunnen verklaren. Alleen de neurologische afwijkingen zijn niet bewezen... we gaan het zien en horen.

Ik hou jullie op de hoogte!

10 jaar geleden

Het antwoord op deze vraag heb ik deze week gekregen van een neuroloog: NEE dat kan niet. Het kan wel dat je kind zoveel klachten van de KMA krijgt dat het een ontwikkelingsachterstand krijgt. Weer wat geleerd dus :D