Snap
 • Baby
 • zomer
 • #kids
 • kamperen
 • #momsofinstagram
 • #klompvoetjes
 • #gipsjes
 • kamperenmetbaby
 • #zomervakantie
 • #boerderij
 • #klompvoetbehandeling
 • #brace
 • #kamperen

Kamperen met een baby

Do or Don’t

Oh, wat houd ik van kamperen! En mijn man vind het ook lekker. We zijn allebei vanaf jongs af aan al gewend om te kamperen en met je toiletrol onder je arm naar de wc te lopen. De afgelopen jaren hebben we eigenlijk weinig gekampeerd. We vinden het nu leuk om met het vliegtuig andere delen van de wereld te ontdekken. Eenmaal met kinderen wilden we zeker weer voor het kamperen gaan! Met je eigen tentje in de vrije natuur en genieten van alles om je heen en bovenal tot rust komen!


Dit jaar wilden we het kamperen toch nog maar even een jaartje overslaan. want ja, kamperen met een baby is niet ideaal! Nu hadden we een bruiloft in de buurt van Rotterdam en hadden een aantal mensen van mijn schoonfamilie hun caravan en camper daar in de buurt neergezet. Vanuit onze woonplaats is dat namelijk meer als een uur rijden dus waren we alvast wat in de buurt! Drie dagen voor de bruiloft besloten we ineens om toch ook naar de camping te komen. Ik zag allang allemaal beren op de weg maar mijn man heeft me toch overgehaald. Dus we regelden het 3-persoons tentje van mijn ouders en hadden nu dus samen met ons luchtbed en een matrasje uit Joshua z'n bedje een slaapplek!

Maar dat was natuurlijk niet het enige dat mee ging! Wandelwagen, beddengoed, kussens enzovoorts. Dus de hele auto zat vol en dat voor maar twee nachtjes.
Op de camping stonden we op het veldje bij mijn schoonouders die met de caravan waren. Dus dat was wel ideaal, zo hoefden we dus alleen maar te zorgen voor een slaapplek. In het tentje paste het ook echt precies allemaal! Het was gezellig knus zo met z'n drieën. En Joshua?! Die vond alles best! Hij keek zijn ogen uit en vond het heerlijk om buiten te zijn. Flesjes drinken ging wel een stuk minder. Hij werdt constant afgeleid door alles wat om hem heen gebeurden. Dus de flessen werden niet helemaal opgedronken. 's Avonds wilden we Joshua in bad doen maar ik zag dat toch niet zitten om het in mijn eentje te doen dus kwam Gidon even helpen. Het is toch wel een beetje behelpen om in een onbekende omgeving je baby te badderen. Maar het is gelukt hoor! En hierna ging hij lekker slapen. Ik was nog niet klaar met zijn slaapliedje zingen of hij sliep al. 

Aangezien er toch oppas bij de tent was, konden wij samen even weg naar de andere familie die op de camping stond en hebben we een gezellig avondje gehad.
Ik had mij helemaal voorbereid dat Joshua erg onrustig zou slapen, veel wakker zou worden en dat er dus van slapen niet veel terecht kwam. Maar het tegendeel is bewezen! Ik werdt de volgende ochtend om half 8 wakker met een slapende Joshua naast me. En wat was het heerlijk om zo wakker te worden. Ik heb er echt van genoten om zo dicht bij mn kindje te slapen. Ik denk er ook nu zeker over na om een co-sleeper te kopen bij een volgende. Ik had me er wel op verkeken dat het zo koud was 's Nachts, hier had ik iets meer rekening mee moeten houden met kleding etc.


De dag van de bruiloft was Joshua ook lekker rustig, heeft niet veel geslapen maar was ook niet erg uit zijn doen. Hij vond alles prima en hij heeft het zelfs de hele tijd uitgehouden tijdens de kerkdienst! De nacht erop heeft Joshua ook doorgeslapen maar werdt al wel erg vroeg wakker en dat was toch geen pretje met een kater! Ik heb wel gemerkt dat het vermoeiend was voor Joshua. Andere omgeving, andere slaapplek en zijn ritme werdt dus een beetje door de war gehaald. Toen we thuiskwamen had hij na een hele autorit geslapen te hebben, ook nog eens drie uur in zijn bedje geslapen!
Al met al is het me dus erg meegevallen! En hebben we toch een paar heerlijke dagen gehad. Het had prima nog wat langer kunnen duren alleen dan wel met een grotere tent en een betere voorbereiding. Ook zal ik dan ook met meerdere mensen gaan kamperen zodat je af en toe ook even je handen vrij hebt en wat tijd voor jezelf kan nemen. Dus kamperen met een baby is goed te doen! Zorg wel voor een goede voorbereiding en genoeg hulp zodat je je handen ook even vrij kan hebben. Dat wordt dus kamperen volgend jaar!


Volg je mij al op instagram? @mama_beertje