Snap
  • Baby
  • zwanger
  • babynaam
  • #onzeker
  • jongensnaam
  • #twijfels

Jouw naam! of toch weer niet?

Jeetje wat is dat moeilijk zeg een naam vinden. Ineens lijkt elke naam niet meer goed genoeg en wanneer je er eindelijk 1 hebt gevonden die perfect lijkt begin je toch weer te twijfelen.

Ik kan vast niet de enige zijn met dit probleem. Door de jaren heen hadden we al een lijstje gemaakt met namen die we mooi of bijzonder vonden. (dat zou de keuze later makkelijker maken) yeah right! Elke naam leek ineens niet bijzonder genoeg, of juist weer te excentriek. Honderden websites en zelfs de volledige kinder app (Tinder voor babynamen) verder en we hadden nog geen match. Wel een aantal optie's. 

uiteindelijk hebben we op websites een aantal geboorte kaartjes gemaakt en gekeken hoe de naam er daar op uitzag en toen waren we het ineens eens. Een paar weken hebben we de naam een beetje in ons achterhoofd gehouden maar voor ons allebei leek het te kloppen. Dit word jouw naam!

Inmiddels zijn we een aantal weken/maanden verder en komt de dag dat we ons kleine spruitje gaan ontmoeten steeds dichterbij. En op een of andere stomme manier begin ik steeds weer te twijfelen. Past de naam wel bij jou persoonlijkheid? Is het niet te saai? Wat nou als jij zelf de naam niet mooi vind? Geeft de naam mensen niet een vooroordeel over jou? Is het wel lief genoeg ? Is het niet te lief? Kunnen ze je pesten met deze naam ? Vind ik hem zelf wel echt leuk genoeg? Ben ik bereid deze naam de rest van mijn leven dagelijks te horen?

Zijn er meer mama's en papa's die dit herkennen? en heeft iemand tips ?