Snap
  • Baby
  • kinderopvang
  • baby's
  • Moedergevoel
  • kinderopvangcentra
  • bewustekeuzes

Je baby wel of niet naar de kinderopvang brengen?!

Een onderwerp waar menig ouder misschien buikpijn van krijgt.

Een onderwerp waar menig ouder misschien buikpijn van krijgt. Je baby naar de kinderopvang brengen!

Wat kies je? Hoe kies je? Waarom? En hoe zal het zijn?

Nora heeft 9 maanden veilig in haar “huisje” in mijn buik gezeten en is er inmiddels ook al weer bijna 9 maanden uit.. Even huilen dat het zo snel gaat!

Maar ze draait dus ook alweer een paar maanden mee bij de kinderopvang.

Een bewuste keuze die wij hebben gemaakt.

Naar de kinderopvang een do or don’t?!

Al vrij snel in de zwangerschap heb ik een afspraak gemaakt bij de kinderopvang hier in de buurt, loop afstand én op de route vanaf het werk. Voor ons echt een plus punt. Vanwege C had de rondleiding even op zich laten wachten maar uiteindelijk konden we komen om te kijken en onze vragen te stellen. Vragen?!

Phoe, als ik er aan terug denk, niet wetend wat je eigenlijk te wachten staat, hoe zoiets werkt en wat er als ouder van je verwacht word. Wat moet ik dan in hemelsnaam vragen..

Maar het gesprek en de rondleiding verliepen goed, ik kreeg te zien welke groep ze zou komen en waar ze zou slapen, ook werden we rondgeleid door de rest van het gebouw en werd hun werkwijze uitgelegd.

Nou zeg ik “we” maar ik ben alleen gegaan omdat Wesley geen vrij kon nemen en hij eigenlijk volledig op mij vertrouwde. Met de woorden, Lin als jij het goed vind en goed voelt dan vind ik dat ook! Snap je dat zo keus nog lastiger word gemaakt dan dat het al is voor een zwangere vrouw vol met hormonen?!

Ik ben daarna na huis gegaan en heb nog wat op Google gezocht en nagedacht. Hoe kan je nu weten wat de beste keus is zolang je het kindje nog eens niet kent?! Na nog een telefonisch gesprek heb ik volmondig “ja” gezegd en gekozen voor die bewuste kinderopvang!

En waarom?

Laat ik voorop stellen dat je echt je eigen gevoel moet volgen. Wij hebben bewust voor de en deze kinderopvang gekozen omdat we het belangrijk vinden dat Nora leert om met andere kindjes te spelen, hele andere dingen te leren en doen die we thuis niet doen, mee gaan in een ritme van de groep en kinderen vrij te laten in wie ze zijn.

De opvang waar ze na toe gaat is schoon, ruim en ziet er gezellig uit en buiten hebben ze een heerlijke tuin om in te spelen.

Maar het allerbelangrijkste vind ik dat er geluisterd en mee gedacht word naar wat echt het fijnste is voor Nora. Ze haar ondertussen zo goed kennen dat ze precies weten wat ze wilt. Wij hebben thuis geen schema dat ze op vaste tijden moet eten of slapen, wij volgen Nora in wat ze aangeeft en dat werkt voor ons perfect. Hoe mooi en fijn is het dat ze dit ook volledig doen bij de kinderopvang?!

Ik breng Nora 2 dagen in de week met een glimlach weg alsof we hier al jaren komen en krijg haar einde van de dag met een grote glimlach terug.

Voor ons een echt DO!

Wat is jullie ervaring met de kinderopvang? Welke en waarom heb je die keuze gemaakt?