Terug
Blog header image

JE BABY OP HET POTJE MET 9 MAANDEN, GIRL SAY WHAT?

breath in,breath out, ik krijg best wel wat commentaar over me heen over het zindelijk maken van Le baby!
mamablogster
6 jaar geleden

ik was een van de mensen met goedbedoeld advies. Omdat ik kinderen er lichamelijke problemen aan over heb gehouden (zoals bvb darmproblemen)

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik wens je nog steeds succes en ik ben nig steeds super benieuwd!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Dat is wel vervelend, kun je dat verder uitleggen? (Mag ook in privebericht!) Xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Toen ik de kop las dacht ik dat het een verhaal zou zijn over iemand die ertegen was. Ik had zelfs al een, niet zo lieve, reactie in mijn hoofd. Fijn te lezen dat het dus niet zo'n verhaal was. Ik word een beetje doodmoe van mensen die een mening hebben over hoe IK MIJN kind opvoed. Dus mijn reactie is nu: You go girl! Geworden. Jouw kind, jouw opvoeding en al die maffiamama's hebben hun eigen kroost om zich druk over te maken.

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel Loes!! Als het me lukt zet ik vnv DAY 1 online!

Anoniem
6 jaar geleden

Daar zou ik graag meer over willen weten. Kinderen poepen, plassen toch ook als ze een pamper aan hebben wel eens in zittende positie?? Waarom is het op een potje dan slecht?

MamavanChance
6 jaar geleden

Aaah wat een lieve reactie!!! dankjewel!

MamavanChance
6 jaar geleden

precies mijn gedachte......

nijn81
6 jaar geleden

Ik vind het echt super goed hoe je op een positieve manier omgaat met alle 'kritiek'. Je voelt je totaal niet aangevallen en beantwoordt iedereen zeer geduldig en beleefd. Ik ben reuze benieuwd of het je gaat lukken. Je zou de eerste zijn waar ik het ooit van gehoord had, zo vroeg.

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja ik ervaar mamaplaats als een hele positieve open gemeenschap! Ik ga er ook vanuit dat (de meeste) het uit een goed hart en met een goede bedoeling typen. Ik bedoel we zijn hier allemaal mama's, geen tijd om expres gemeen te zijn lijkt me zo?:) Alhoewel ik wel hartkloppingen krijg als ik kritiek lees; maar dat is MIJN eigen ding en heeft verder niets met diegene te maken. Daarom hou ik bovenstaande altijd in mijn achterhoofd!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ohja en dankjewel voor je compliment! Ik doe er wel "mijn best" voor dus haha. Om te blijven herinneren dat het vanuit een goede plek komt en niet gelijk in the "defend" mode te staan, is niet leuk voor mezelf en ook niet voor diegene. Kritiek is niet perse negatief, misschien juist het tegen overgestelde!

mamablogster
6 jaar geleden

omdat je dan op een andere manier je darmen gebruikt

mamablogster
6 jaar geleden

Maar goed, ik ga geen goedbedoeld advies meer geven. Ik wens je alle succes van de wereld. Maar ik ga niet proberen meer om te helpen. <3 alle liefs en alle goeds toegewenst

mamablogster
6 jaar geleden

Wauw... ik kan hier dan weer een niet zo lieve en leuke reactie op bedenken ;)

mamablogster
6 jaar geleden

Overigens als het dus opvanggedrag is, is het dus geen zindelijkheid he ;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Mamablogster, jammer dat je het niet verder wilt uitleggen! Liefs terug!

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

ik ben zelf ook wel erg benieuwd wat er dan anders aan is. Niet als kritiek bedoelt hoor! Maar echt nieuwsgierigheid. Zeker omdat ik er misschien ook aan wil beginnen bij mijn volgende. Maar ik nog nooit gehoord heb van deze kant tegen vroeg 'zindelijk' maken.

Anoniem
6 jaar geleden

Zeker weten dat je een kiddo van die leeftijd zinnelijk kunt krijgen!! Kijk eens naar de kinderen in arme landen zoals bv. Afrika, daar hebben de meesten geen geld voor luiers. Deze kin deren worden gedragen op de rug totdat het tijd is voor de voeding, na de voeding worden deze baby,s zachtjes geschud boven de grond in hurkende positie waarna ze hun behoefte doen. (Deze levert voor de bevolking hilarische momenten op als er toeristen op bezoek zijn. De kinderen kruipen bij toeristen op schoot die vervolgens spelletjes spelen zoals "hop paardje".......gevolg.......juist!!) Het is een natuurlijk reflex van het babylichaam. Onze maatschappij zorg ervoor dat deze reflexen niet optimaal worden benut. We wachten tot ze verdwijnen om ze vervolgens weer aan te moeten leren. Dat vroeg zinnelijk maken slecht is voor je darmen geloof ik niet in, een natuurlijk reflex wat slecht is voor het lichaam?.......schiet mij maar lek......ik juich het toe! GO FOR IT!!

Noddy
6 jaar geleden

Ik zeg, kijk goed naar je kindje! daar leer je een hoop uit! Als je echt naar je kind kijkt weet je zelf wel of je kind er klaar voor is. Ik wil je absoluut geen negatief advies of iets dergelijks geven wel wil ik je op het hart drukken dat je het zeker niet moet doen alleen omdat JIJ het graag wil, want zo werkt het natuurlijk niet ;). Verplaats je hierbij in je kindje en bedenk hoe jij het zou vinden. Mijn uiteindelijke advies is; probeer het lekker, maar gaat het niet? komt er stress van bij jou of je kindje stop er dan lekker mee en probeer het later nog eens :). Mijn oudste (4) is Autistisch en is sinds een paar maanden zindelijk en dat heeft echt nog heeeeel wat moeite gekost hoor, maar nooit onder dwang! Succes en ik ben benieuwd of het je lukt :).

LM
6 jaar geleden

Wow ik had er nog nooit over nagedacht. (Mama van een 10mnd oud zoontje). Ik ga je blog volgen en wie weet nav jou ervaringen ook wel proberen.

MamavanChance
6 jaar geleden

:)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Manonie, Ja haha ik zie het helemaal voor me! Leuke reactie! Ja hoe meer ik er over nadenk hoe minder ik het snap wat betreft de darmen, kan ook niets online vinden wat het onderbouwd. Dankjewel voor je aanmoediging!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Noddy, Ja dat heb je goed omschreven hoor. Its not about me in the end. Ik denk alleen echt dat mijn kleintje het ook veeel fijner vind in een droge luier dan een natte;) Fijn dat het je uiteindelijk gelukt is! Zal inderdaad niet zonder slag of stoot zijn geweest!

MamavanChance
6 jaar geleden

Wat leuk dat je me gaat volgen! Dat is ook een van de redenen dat ik erover ben gaan bloggen, wellicht kunnen andere mama's er nog iets van opsteken! Ben benieuwd of je het uiteindelijk ook gaat proberen! Als je vragen hebt?Bring it on!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja ik dus ook niet.....

Kaytje
6 jaar geleden

De opmerking laat je baby baby zijn vind ik ronduit belachelijk. Hij/zij blijft echt wel baby ook al doe je baby het op het potje. Ze zijn er nog niet aan toe. Waarom kon het vroeger dan wel. En in veel andere landen kan het ook. Hoezo lichamelijke problemen. Ik was met 10 maand zindelijk en mankeer echt niets wat te daar door te verklaren is. Als het om lichamelijke klachten gaat zou ik eerder zeggen doe je kind niet op sport. Ik heb een kapotte rug en knie door het turnen en mijn broertje heeft zijn enkel aan gort door het voetballen. Wat ik gelezen heb, en ik denk dat er wel wat in zit is, wat ook anderen al aangaven dat de pampers de baby te droog houden. Ze vinden het niet meer vies. Ik had katoenenluiers om (toen waren er nog geen pampers enzo LOL). En in veel andere landen gebruiken ze ook geen pampers enzo. En die kinderen zijn sneller zindelijk dan in onze moderne westerse landen. Ik wens je heel veel succes en laat je niet ontmoedigen door al die andere moeders. Het zal wat toewijding vragen, maar als jij dat ervoor over hebt moet je het gewoon doen.

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Kaytje, Wat een fijne reactie zeg! Ja ik snap ook nog steeds niet wat voor lichamelijke klachten het zou opleveren, so far so good! En idd met sporten maak je soms meer kapot dan je door hebt! Ja ik ga er voor! Dankjewel voor de aanmoediging hihi!

Naomi85
6 jaar geleden

Wat te gek al die reacties! wel een beetje jammer dat mensen goed bedoeld advies willen geven en het uiteindelijk niet doen... daar heb je niks aan. Goed om te lezen dat jij veel onderzoek doet en als je niks kan vinden waarom het slecht zou zijn, dan waarom niet! het is inderdaad een natuurlijk reflex en in andere landen doen kleinde kinderen dat toch ook al!. ik denk eerlijk gezegd dat als een kindje klachten heeft, dat het niks te maken heeft met op het potje zitten. Ik denk dat er dan gewoon al iets is met de darmen of met het ruggetje van je baby. Het ene kind heeft allergieën, ander kindje heeft bronchitus en andere kindjes hebben misschien idd iets aan hun rug of darmen.. klinkt toch veel logischer? super knap dat je dit doet en dat je het ook ze durft te delen met iedereen! Wat een sterke en mooie vrouw ben je! je mag trots op jezelf zijn, super goede mama, die zoals ik het lees.. haar baby altijd op de 1e plek zet! Succes met het potjes avontuur, lees graag verder hoe het gaat! Go momma, be blessed!

MamavanChance
6 jaar geleden

Wow wat een fijne reactie zeg! Ik sluit me bij je aan wat betreft de darmen/rug/allergie etc. Klinkt al een stuk logischer! Dankjewel voor de complimenten! Ik zal snel een update geven hoe het nu gaat! X

mamablogster
6 jaar geleden

Het is de manier hoe er gereageerd werd die tot de keuze leidde om het hier niet verder uit te leggen. De kinderen waar ik het over heb hadden die problemen verder allemaal niet. Ik heb er geen zin om afgebrand te worden. want aan 1 van de reacties die er gegeven is, weet ik dat dat gaat volgen als ik hier reageer. Verder wil ik best het in een prive bericht uitleggen maar heb ik zelf de afgelopen 3 weken zelf in een heftige situatie gezeten waardoor dat niet gelukt is

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Mamablogster, Jammer dat je het zo hebt ervaren, zo is het naar mijn weten niet bedoeld. Diegene die reageerden wilden allemaal gewoon weten hoe het zat en hebben naar mijn menig dat gewoon netjes verwoord, ik zei: "precies mijn gedachte..." op een andere mama die zich afvroeg waarom het slecht kon zijn,maar daar zie ik niets negatiefs in. Als je het nog wilt uitleggen dan kan je me zoals ik al gelijk aangaf me natuurlijk een prive bericht sturen maar je reageerde daarop dat je me niet meer wilde helpen? Volgens mij wil niemand elkaar hier afbranden hoor? Ik hoop het niet. Mamaplaats is naar mijn weten een veilige, respectvolle community. (Tenzij je een blog post dat je bewust second love activiteiten erop nahoud haha,dan gaan alle mama's hier los;)

mamablogster
6 jaar geleden

Er staat een reactie hierboven waar ik de kriebels van kreeg. En wat dat second love betreft. Ik veroordeel haar niet ;)

mamablogster
6 jaar geleden

ik kan die blog van second love ook niet meer vinden trouwens

MamavanChance
6 jaar geleden

Jammer dat je er de kriebels van krijgt, ik vind het een fijne reactie. Verder heb ik ook niet gezegd dat iemand haar veroordeeld, was alleen om mijn punt duidelijk te maken dat bovenstaande mama's niets verkeerds bedoelde met hun reacties omdat mamaplaats een respectvolle community is en dat je het wel heel gek moet maken wil je negatieve reacties krijgen en dan nog vind ik dat ze het netjes verwoorden.

MamavanChance
6 jaar geleden

Klopt. Die heeft maar een paar uur online gestaan ;)

CCX
6 jaar geleden

Ach gewoon doen, je merkt vanzelf wel of het wel of niet werkt

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!