Snap
  • Baby
  • tv
  • baby's
  • Kinderliedjes
  • kijken

Je baby naar Baby tv laten kijken?

Online kwam ik een verzameling kinderliedjes met leuke filmpjes tegen van Baby tv. Ik ben benieuwd hoe jullie denken over tv kijken?

Een van mijn voornemens was dat ik mijn dochter niet al te jong wou laten kennismaken met tv. Weer een voornemen in het rijtje van "Ik laat mijn kind niet bij ons in bed slapen" en "niet langer dan 15 minuten in de schommelstoel" die gesneuveld is.

Van een collega had ik gehoord dat haar 7 maanden oude baby het leuk vond als ze liedjes voor haar zong en daarom mee ging doen met muziek op schoot. Natuurlijk was ik benieuwd hoe onze 2 maanden oude dochter daarop zou reageren. Dus toen ze vanochtend wakker werd heb ik haar op schoot genomen om liedjes te zingen.

Ze vond dit erg leuk en beloonde een aantal liedjes met een grote lachen zelfs meepruttelen. Op een gegeven moment hield mijn repertoire op dus heb ik de hulp ingeschakeld van youtube op mijn telefoon. Dit gebruik ik al af en toe om de Notenkraker van Tsjaikovski of liedjes van Raymond Lap (lovely baby / sleepy baby / classic baby etc.) te spelen als zij wakker is en ik me nog graag even wil omdraaien.

Baby tv

Na gezocht te hebben op kinderliedjes kwam ik de verzameling van baby tv tegen. Hier zaten ook leuke filmpjes bij dus hield ik de telefoon een beetje schuin zodat ze mee kon kijken. Het helemaal meekrijgen kan ze volgens mij nog niet want daar is ze nog veel te jong voor. Wat ze wel deed was zich fixeren op het scherm en meekijken als ik hem bewoog of pruttelen als er een zwart schermpje kwam aan het einde van het liedje en ik een nieuwe moest aantikken.

Natuurlijk gaat er niets boven 'live' liedjes zingen, maar wat nou als ze dit zo leuk vindt moet ik het haar dan weigeren? In ieder geval hebben we er een nieuw slaapliedje aan over gehouden.

Ik ben benieuwd hoe jullie denken over tv kijken of welke andere aannames jullie hebben gehad en laten varen.

11 jaar geleden

Mijn kleine, nu 7maanden, keek vanaf zijn 4e maand youtube filmpjes, maar echt alleen een enkele zoals Nijntje en het theme song van Mickey Mouse Clubhouse. Wanneer hij diep slaapt, en je hoort het begin van de themesong op tv komen: "Hey hey allemaal! Ik ben het, Mickey Mouse!" word ie meteen wakker om het te zien. Nu vind ie Hopla ook interessant, alleen jammer dat ie wel naar het vrouwtje luistert die het verhaal verteld, maar wanneer mama een verhaaltje wil voorlezen raakt ie al gauw afgeleid.. Ik krijg m wel altijd rustig en tevreden met zn filmpjes, ik hou ook rekening met de scherpte van het beeld, een mat scherm op de laptop gedimd

11 jaar geleden

ons zoontje(2 jaar) is helemaal gek van tv kijken.. je kan kleintje beste wel ff tv laten kijken je heb zoveel filmpjes waar de kleintjes wat van kunnen leren zoals teletubbie's zandlasteel>> en ga zo maar door echt heel leerzaam en ja baby tv ook....daaardoor is mijn zoontje ook heel veel aan het praten ze nemen zo veel daar van af wat ze mee nemen op te praten enzo!!!!erg leuk allemaal!!!hij kijkt ongeveer half uurtje tv en dan wil hij weer spelen!!!

11 jaar geleden

Ja dat voornemen is bij ons ook gesneuveld. De oudste is nu bijna twee en wordt nog steeds om half zes schreeuwend wakker (en laten schreeuwen heb ik allang geprobeerd en speelgoed genoeg) hij wil naar beneden, dan staat hier tot uiterlijk half zeven de tv aan. Hij rustig en ik rustig. Na lange tijd van alles geprobeerd te hebben is dit tegen mijn principes in de beste oplossing voor ons allebei. Mijn dochter is nu bijna 3 maanden, maar die laat ik voorlopig tot zeker 1 jaar geen tv kijken.

11 jaar geleden

Wat een bekend euvel...maar ik mag bekennen dat onze dochter (bijna 2) geen minuut televisie kijkt. We lezen boekjes, zingen liedjes en puzzelen veel. Natuurlijk helpt het ook dat ik veel met haar bezig ben en ze onder andere "meehelpt" met koken (heerlijke afleiding). Zolang ik het kan vermijden, zal ik het doen!