Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Je baby in de couveuse

Baby's die geboren worden voor de 37 weken zwangerschap (prematuur) moeten in een couveuse. Dit omdat ze hun lichaamstemperatuur nog niet zelf op peil kunnen houden en om te zorgen dat de baby niet uitdroogt (vochtigheidsgraad wordt in een couveuse hoog gehouden). Ook kinderen die geboren worden met een afwijking of handicap kunnen in een couveuse worden gelegd.

Wat als je pasgeboren baby in een couveuse moet?

Als je baby in een couveuse moet, wordt dit op de couveuse-afdeling gedaan. Schrik niet van alle apparaten, geluiden en het personeel op de couveuse-afdeling. Dit is nodig om je baby goed in de gaten te kunnen houden. Als je baby in de couveuse ligt, kun je je aan je kindje binden door tegen hem te praten en hem aan te raken. Zodra het kan en mag kan jij of je partner de baby tegen de blote borst aanleggen. kan je kindje op je blote borst worden gelegd. Dit huid-op-huid-contact is goed voor de binding en je baby blijft zo lekker warm.

Borstvoeding en Couveuse

Een baby die in een couveuse ligt en te vroeg geboren is, kan vaak nog niet goed uit de borst drinken omdat hij daar de kracht niet voor heeft. Borstvoeding is juist voor premature baby's erg belangrijk. Je kunt kolven om je moedermelkproductie op gang te brengen en op peil te houden.

Naar huis (nazorg)

Als je baby in de couveuse ligt, kan dat een behoorlijke impact hebben. Het is dan ook belangrijk dat je dit goed verwerkt. Dit kan door er over te praten met je partner, familie en vrienden. Ook kun je contact zoeken met de Vereniging Ouders van Couveusekinderen.