Snap
  • Baby
  • Zwangernaverlies

IT’S A GIRL.. “they said”

Een gevoelig onderwerp, wat door niet veel mensen word begrepen. Een onderwerp waar ik graag over schrijf maar bang ben om de reacties te lezen. Hier een blog vanuit mijn hart, het hart van een mama met een regenboogzoon maar die elke keer als er een genderreveal of een facebookpost is moet slikken als ze hoort dat het een meisje is..

Zoals ik al in mijn intro schreef vind ik dit een heel lastig onderwerp om over te schrijven. Ik mag mij gelukkig noemen door het krijgen van een zoon, en een moeder die heeft meegemaakt wat ik heb meegemaakt “moet” weten dat geslacht he-le-maal niks uitmaakt. En tóch, toch hoopte ik aan het begin van mijn zwangerschap op een meisje..

Toen wij op Moederdag 2018 een positieve zwangerschapstest hadden en die avond in de auto zaten kleurde de lucht roze. Dit moet een teken zijn, zei mijn vriend tegen mij. Hij durfde hard op uit te spreken dat hij graag nog een dochter wilde, ik durfde dat niet. Ik bleef zeggen dat het me niks uit maakte, maar dat deed het wel.. Ik wilde graag nog een meisje, een zusje voor June. De weken gingen voorbij en alle winkels waar we kwamen keken we alleen op de baby-meisjes afdeling en hoopte we allebei zo hard op een meisje. Toen wij met 15 weken een geslachtsecho lieten doen, was het binnen 3 seconde duidelijk. Daar bungelde wat tussen die kleine beentjes, er was geen twijfel over mogelijk. Ik was in verwachting van een zoontje. De man van de echo feliciteerde ons en wij vonden het onwerkelijk, we kregen niet nog een dochter maar een zoon! We waren dolblij een gezonde zoon! maar ook teleurgesteld..

Nu is de titel van mijn blog “they said” en dat heeft niks met mijn zwangerschap te maken. Dat is de confrontatie die ik maandelijks meemaak. De confrontatie van zwangere vrouwen, van zwangere vrouwen in mijn omgeving die een meisje krijgen. Elke keer als ik het op mijn tijdlijn zie verschijnen krijg ik een steek van jaloezie. Waarom zij wel? Het moeilijke hieraan is dat je het iedereen gunt, maar je had zelf zo graag je eigen meisje bij je gehad. De confrontatie van andere die een meisje krijgen, is voor mij loodzwaar. Nóg steeds! Ook al krijg ik met een eventuele dochter in de toekomst mijn dochter June niet terug, dat is toch nog een kortsluiting in mijn hoofd.

Mijn eerste genderreveal, ik weet niet goed waarom ik ben gegaan. Jawel ik weet wel waarom ik ben gegaan, omdat het een genderreveal van een vriendin was die mij altijd heeft gesteund. Maar ik had het niet moeten doen, ik was er niet klaar voor. Het moment dat er tevoorschijn kwam dat ze een meisje kregen en ik de blijdschap zag en zij mij aankeek en zo intens gelukkig was, op dat moment stonden de tranen in mijn ogen. Ik ken dat moment, ik had dát moment ook.. Ik ben snel weggegaan en heb de hele terugweg in de auto zitten huilen. Weer voelde het oneerlijk, waarom krijgt iedereen toch een gezond meisje terwijl ik mijn dochter heb moeten begraven?

Ik heb mijzelf voorgenomen het niet meer te doen, geen genderreveal, geen roze babypraat. Het aanblik van onbezorgde zwangerschappen en hoe hard het ook klink meisjeszwangerschappen kan ik simpelweg nog niet aan. Iedereens verwerkingsproces is anders en blijkbaar is dit een proces waar ik nog vol in zit. “Choose your battles” stap voor stap. 

Als je mijn blog vanaf het begin volgt, dan weet je dat dit NIKS te maken heeft met mijn liefde voor James. Maar ik schrijf over mijn rouw-periode en alle confrontaties die hierbij horen. Mijn verdriet is het jouwe niet, laten we niet oordelen maar naar elkaar luisteren! Elkaar helpen.. James is mijn wereld en zou voor geen miljoenen meer willen dat hij een meisje was, dat is ook niet hét doel van deze blog! Wel een van de confrontaties. Liefs!

3 jaar geleden

Wat een verschrikkelijke k*t opmerking! Ik denk dat jij beter met een professional kan gaan praten als je zo weinig inlevingsvermogen hebt!! Om van te kotsen mensen als jij!!! Wat wil je nu zeggen met je tekst? Dat jij het zwaarder hebt dan een ander? Je moet je dood schamen met je reactie en dat meen ik uit de grond van m’n hart. Deze moeder heeft zo’n verschrikkelijk groot verlies door gemaakt. Niet meer dan logisch dat ze een voorkeur heeft en moeite heeft met bovenstaand. Oh en btw om je dag op te fleuren, ik had ook een voorkeur voor beide kids, en had het ook niet anders gewild.

4 jaar geleden

Begrijp je helemaal. Heb precies hetzelfde. Af en toe overvalt het gemis je zo erg en dan mis je je dochter. Dat heeft niks te maken met de liefde voor je zoon.

4 jaar geleden

Alice18, jij hebt pijn (en verdriet neem ik aan) en dat is heel begrijpelijk... Maar dat betekent niet dat andere mensen geen gevoelens mogen hebben en delen over hun eigen ervaringen toch? Ieder heeft een eigen unieke situatie en heeft daar gevoelens bij. Ik snap heel goed dat jij het allerliefst een mooi gezond kindje zou wensen en het absoluut niet uit zou maken wat het geslacht is. Maar ik begrijp de schrijfster ook heel goed over haar gevoelens over haar overleden dochtertje waar ze helaas nog veel pijn en verdriet van heeft en wat er op deze manier uitkomt! Ieder zijn of haar eigen verhaal ❤️

4 jaar geleden

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik twee gezonde kinderen heb, 2 lieve, soms ook wel boeven van jongens. Maar dat gevoel begrijp ik maar al te goed! Toen mijn broer ook zijn tweede zoon kreeg was ik opgelucht dat het geen meisje was. Dat heb ik ook eerlijk uitgesproken. Wat ik al zeg, ik ben dankbaar voor wat we hebben maar toch vind jk het jammer...