Snap
  • Baby
  • Knuffelen
  • sprongetje
  • Relaties
  • eerstetandjes
  • Bijna6maanden

Is de 6 maanden sprong nu echt begonnen?!

Een sprong, tandpijn, verkouden of gewoon niet je dag..

Een sprong, tandpijn, verkouden of gewoon niet je dag.. 

Hoe ik eerder schreef dat Nora weinig “last” had van haar sprongetjes komt daar sprong nummer 5 om de hoek kijken. En die krijg je als je bijna een half jaar oud bent.. En na wat zoeken denk ik dat we daar midden in zitten!

Maar hé, deze merken we wel en dat in combinatie met je tand die door komt en je verkoudheid zijn dit niet de fijnste dagen voor jou! Voor mama overigens ook niet maar dat doet er toch niet toe?!

En dan nog mogen we niet klagen denk ik want zoals altijd blijf je lachen ook al heb je misschien je dag niet. Wat hebben we al veel geknuffeld en dat zelfs ‘s nachts.. Normaal word je nooit wakker in de nacht al vanaf 6 weken niet meer en nu ineens was je een hele nacht aan het spoken of ja.. je vond het wel gezellig om te kletsen en knuffelen ook al viel je meteen bij mama in slaap. Maar ach.. wat is dan die ene nacht hè, wie weet volgen er nog meer?!

Overdag kan je wat sneller boos of humeurig zijn als iets niet lukt of als je moe bent, nog niet over omkleden gesproken, want eigenlijk wil je het liefst gewoon slapen. Hoewel je praatjes ooit winnen val je toch fijn in slaap met je knuffel. Want ook dat is iets nieuws, veilig en vertrouwd een knuffel in bed. Het maakt niet uit welke, zolang je er maar op kan tutten samen met je duim. Wanneer je slaapt pakt mama hem stiekem weg en wat is het dan heerlijk om na een tevreden, slapende baby te kijken en je alles dan weer vergeten bent.

Waar je ook last van hebt, je tand, verkouden of je sprong, als je even je dag niet hebt en je het jezelf en mama soms wat lastiger maakt, met jou wil ik uren knuffelen, ook in de nacht!

Hoe hebben jullie deze sprong door staan?!