Snap
  • Baby
  • baby
  • #ziekenhuis
  • #boysmom
  • #overlevingsmodus

Infuus is gelukt

De ab slaat aan

Jeee goed nieuws de ab slaat aan. Dat was wel even fijn om te horen. Maar het mindere nieuws was is dat die de ab kuur via infuus moest afmaken . Dat zou betekenen 10 dagen in de ziekenhuis. Help dacht ik hoe ga ik dit doen icm mijn gezin en de oudste die ook aandacht wil. En het allemaal.maar incasseert. Hij doet het zo goed. En was is moet ik eigenlijk zeggen zo lief voor z'n broer. Je hart smelt gewoon. 

Zondag 25 augustus ben ik emotioneel finaal geknapt. De tranen bleven vloeien. Er was geen stoppen meer aan. Ik snikte het uit. M'n arme kleine ventje ligt in het ziekenhuis. Maar al gauw pakte ik mezelf weer bij elkaar en bracht ik de oudste naar bed. Nadat ik met mijn ouders had gesproken. Die me even hadden op gebeurt. Met lieve woorden. En je weet het ook allemaal wel maar toch wil je het nog even bevestigd hebben. 

Maar het goede nieuws is dat die aanslaat en daar focussen we op. Mijn man had ook besloten om die maandag avond thuis te slapen. En we dus op en neer gingen om hem te zien en te voeden. Maar het afscheid bleef moeilijk... 1000en kusje voordat we weggingen. En knuffels. En ja daar ging ik dan weer op naar huis zonder m'n ventje naar m'n andere ventje. Die ook z'n mama nodig heeft. 

Helaas kregen we te horen maandagochtend dat Jayden was geïnfecteerd door het E-colie bacterie. Oftewel de poep bacterie. En hij was nog eens esbl positief. Dat houdt in dat de. Bacterie resistent is voor diverse ab. Jayden kreeg nu ook de zwaarste ab. Die er voor kinderen was. Daarom ook hèt infuus en in het zkhuis blijven. 

We kregen nog wel de keuze om hem met infuus mee te nemen naar huis. Maar dat zagen we niet zitten. Moesten we nog 1x per dag naar het zkhuis om z'n medicatie toe te laten dienen. En de andere 2 x kwam dan thuiszorg thuis. We hebben besloten om Jayden daar te laten en as er dan wat was dan waren ze er ook dichtbij. Want omkleden met infuus is best lastig kan ik je vertellen. 

Nu was het de dagen aftellen tot die weer naar huis mocht. En die dagen duurde lang haha. 

Elke dag en voor de nacht belde ik ze op om te vragen hoe hij het deed. En langzamerhand kwam de oude Jayden weer terug. En vertoonde die gedrag wat die thuis ook deed. 

Zo trots op dit ventje... ?

Zo klein maar zon vechtersbaasje