Snap
  • Baby

In het diepe gegooid

Voor de eerste keer in het grote, koude zwembad. Het was niet meteen feest!

Afgelopen week zijn we met z'n drietjes naar Center Parcs geweest. Speciaal voor kindjes tot 3 jaar is er 's ochtends babyzwemmen. Daar wilden wij wel naar toe! Onze dochter van 6 maanden was nog nooit in een zwembad geweest.

De eerste ontmoeting met het water was niet meteen feest. We hadden verwacht dat dit wel lekker warm zou zijn, maar dat viel vies tegen! Het was dan ook meteen huilen geblazen toen haar voetjes de eerste koude druppels waarnamen. 

Na deze korte gewenning begon de les. Eerst op het buikje drijven, daarna op de rug, vanaf de rand het water in plonsen. Helemaal over de streep was ze nog altijd niet, maar er viel zowaar een glimlachje op haar snoetje te bespeuren. 

Uiteindelijk mochten de, voornamelijk, baby'tjes ook gaan duiken. Hoewel het niet verplicht was, wilde ik het toch eens uitproberen. Met mijn armen gestrekt voor me uit ging ze kopje onder en onder water haalde ik haar naar me toe. Op het moment dat ze boven water kwam, ging haar lipje op de pruilstand. Dat vond ze absoluut niet leuk!

Na de les konden we nog gaan opwarmen in de jacuzzi. Dat was ook wel nodig, want ze was inmiddels bijna zo blauw als een smurf. Het water was niet erg warm geweest, en zij niet erg actief, waardoor ze nu zat te rillen van de kou. Van de jacuzzi heeft ze uiteindelijk niet veel meegekregen, ze heeft heerlijk in de armen van papa liggen slapen. Bijkomen van het grote avontuur...

9 jaar geleden

Blijkbaar hebben ze daar een verkeerde link bij gezet.... dit is de goede! http://www.mamaplaats.nl/blog/mijn-dochter-van-6-maanden-kijkt-scheel

9 jaar geleden

Ik klik op de link naar mijn dochter kijkt een beetje scheel en ik kom uit op een vakantie blogje over koud water?

9 jaar geleden

Ach gut.. wel bijzonder hè dat zwemmen. En ik denk dat een warm bad al een heel stuk zal schelen. Wat stom dat ze die zo koud hadden staan. Ik zou zeggen; zeker nog eens proberen bij een zwembad in de buurt.