Snap
  • Baby

In de prullenbak ermee!

Na zes maanden spreiden, waarvan we nu aan het afbouwen waren, was het deze controle ontzettend spannend wat het vervolg zou gaan worden!

Sinds dochterlief zeven weken geleden mocht gaan afbouwen met haar spreidbroekje (elke week 1 uur langer uit, zie deze blog), gaat haar motorische ontwikkeling nu in een moordend tempo vooruit. Zo'n zes weken geleden kon ze eigenlijk alleen nog maar op haar rug liggen en naar haar zij draaien. Binnen twee weken lukte het haar om om te draaien van zowel buik naar rug en andersom. In de twee weken die daarop volgde perfectioneerde ze dit in rap tempo en lukte het haar om van onze (toch wel vrij grote) speelmat af te rollen. In de afgelopen twee weken heeft ze geleerd het rollen te gebruiken om van A naar B te komen, wat er overigens erg grappig uit ziet, en lukt het haar ook om achteruit te tijgeren. Dat laatste leverde nogal eens wat frustraties op, want dan schoof ze weer eens tegen de muur, of onder de box en kon ze niet meer verder. 

Gelukkig weet ze sinds een paar dagen nu ook vooruit te komen. Dat ziet er helemaal apart uit, je moet je voorstellen, dochterlief haar spieren zijn door de spreidbroek zo gewent in de kikkerhouding te zitten, dat ze zo ook over de grond schuift. Om vooruit te komen maakt ze een soort kikkersprongetjes, met haar beentjes aan beide kanten van haar lichaam opgetrokken. Een vreemd gezicht, maar effectief, want ze komt vooruit! 

Nu moesten we afgelopen vrijdag terug naar de orthopeed voor controle. Ik zag er best tegenop, want toen we de vorige keer mochten gaan afbouwen, had ik het idee dat de orthopeed nog niet helemaal zeker van zijn zaak was. Vandaar ook dat we af moesten bouwen en niet in een keer de spreidbroek overdag af mochten laten. En aangezien dochterlief zo geniet van haar nieuw verworven motorische skills, was ik als de dood dat ik haar weer moest gaan inperken.. Maar goed, met een lichte spanning mochten we in de spreekkamer gaan zitten. De orthopeed was er nog niet, maar ik zag de heupecho van dochterlief al op de computer staan. Met het aantal graden van de heupkom daarbij. Nu ben ik geen orthopeed en proberen die echo te begrijpen heb ik na de eerste keer al opgegeven, maar ik wist wel van een aantal informatie sites dat wanneer de kom boven een aantal graden zit, het dan goed is. Boven de 60 graden om precies te zijn, en nu zag ik daar 64 graden staan. Zou het dan toch... 

De orthopeed kwam binnen en was gelijk heel duidelijk. Het eerste wat hij zei was: "het is goed". (Net zoals hij de vorige keren steeds begon met het slechte nieuws). Manlief en ik bleven de beste man een beetje verbaasd aanstaren, zo van "ok.. en nu?" met het idee, moeten we nu dan gelijk dank je wel zegge en vertrekken. Maar na een korte, beetje ongemakkelijke stilte, kregen we toch nog wat meer uitleg, over dat we in december weer op controle moeten komen. Verder moesten we nu maar van de zon gaan genieten en de spreidbroek ritueel gaan verbranden! 

Op de weg terug naar de auto begint het nieuws pas langzaam tot ons door te dringen. De spreidbroek mag af, hij is niet meer nodig, alles is goed! Geen spreidbroekproof kleding meer, geen gedoe meer met aan en uit kleden en bovenal, dochterlief kan 24/7 vrijuit bewegen! Heerlijk! Zelfs geen spreidbroek meer aan in bed! Oh wacht... ook niet in bed...vrijuit bewegen in bed...*ohoooh*...

8 jaar geleden

Het dwars in bed slapen herken ik ook hoor, en als ze nu al de kastjes open trekt mag je er denk ik best wel rekening mee houden dat ze nu alles gaat inhalen wat ze niet heeft kunnen doen. Heel veel sterkte, plezier succes, allert zijn geduld, en voor de nachten heel veel rust.

8 jaar geleden

Ja het is echt super leuk! Maar ook best even wennen, ineens begint ze aan kastjes te komen enzo... dus we kunnen haar niet meer een tel alleen laten! De spreidbroek hebben we hier stiekem ook gewoon bewaard :) We hebben hem symbolisch in de prullenbak gegooid, het leek me inderdaad wel leuk om hem te bewaren voor de toekomst, evt. ook voor de pop.

8 jaar geleden

We hebben de eerste nacht inderdaad ook al overleefd, met een slaapzak inderdaad :) Vanmiddag heb ik haar zonder slaapzak te bed gelegd, dat was een groot feest, ze heeft alle kanten van het bed gezien haha, maarr, uiteindelijk is ze wel (dwars in bed) in slaap gevallen! Maar dat is eigenlijk ook wel weer heel erg leuk!

8 jaar geleden

GEFELICITEERD!!!!!!! Wat fijn voor jullie en zeker voor jullie dochter. Die zal de eerste week niet weten wat haar overkomt denk ik. Wat leuk ook dat ze snel vooruit gaat. Ik denk dat je niet kunt wachten tot ze zich net als alle andere kindje van haar leeftijd gaat bewegen en dat je ineens heel snel moet zijn om te voorkomen dat er iets gebeurd wat niet echt veilig is. O enne mijn tantje heeft de spreidbroek van haar dochter bewaard. Natuurlijk kun je dat ding in de prullebak gooien maar als ze er later naar vraagt kun je haar laten zien wat er voor gezorgd heeft dat ze goed loopt.