Snap
  • Baby
  • Gezond

Impact op zo'n lijfje

Behandelingen en operaties gaan een volwassene al niet in de koude kleren zitten, wat doet het met een baby?

vorige blog

Na de operatie werd Guido verkouden. En goed verkouden ook. Hij klonk alsof hij al 20 jaar zwaar sigaren over zijn longen rookte. Wat best lastig is voor een baby van een paar maanden oud.

Via de huisarts hebben we een puf gekregen. (een soort buis met mondstuk en een verstuiver) om hem makkelijker te kunnen laten ademen. Verder ook elke dag onder de douche stomen en met zoutwateroplossing sprayen.

Bij het consultatiebureau bleek dat hij achter ging lopen in de groei, waar hij eerst voorliep. De inschatting is dat de operatie en de behandeling zijn weerstand verzwakt hebben. Dusdanig verzwakt dat hij een virale infectie op zijn luchtwegen heeft gekregen en dat het lijfje moeite heeft om het aan te kunnen. Hij gaat drie dagen in de week naar de opvang en daar wordt hij natuurlijk ook constant aan allemaal virussen blootgesteld. Mijn dochter is daar oersterk van geworden. Na haar eerste jaar waarin ze veel ziek is geweest is ze praktisch nooit meer ziek geworden. Ze wordt amper verkouden!

De oplossing voor de gezondheid van Guido: sterk maken. Met andere woorden: versneld over op vast voedsel met vooral veel groenten en fruit. Gelukkig is het een goede eter en at hij alles goed op. Even leek het ook beter te gaan… 

volgende blog