Snap
  • Baby
  • Kind
  • gezin
  • baby's
  • ritme
  • hayley

Ik houd van ritme

Toen Hayley net was geboren, was het even zoeken: een ritme, dat ritme veranderde vaak. Lees hier de hele blog van Elise over haar ritme.

Toen Hayley net was geboren, was het even zoeken: een ritme. Baby's draaien dag en nacht meestal om in het begin. Overdag slapen ze veel en 's nachts zijn ze veel wakker, Hayley in ieder geval.

Na een aantal maanden sliep Hayley door en had haar vaste momenten om te slapen en te eten. Er begon een ritme te ontstaan. Ik schreef op wat haar schema was overdag, makkelijk om bij te houden, vooral bij een baby, want die moeten heel vaak eten!


Een vast ritme!

Dat ritme veranderde vaak, maar dat is ook wel logisch. Nu hebben we al een tijd een heel vast ritme.

07:00 uur: opstaan en ontbijten

08:00- 09:30 tv kijken

10:00-12:00 douchen, aankleden en spelen

12:00 uur: lunchen

14:00 uur: lekker tussendoortje

16:00 uur: gezond tussendoortje

17:30 uur: avondeten

19:00 uur: tandenpoetsen en naar bed

Dit schema hebben we al heel lang. Het zorgt voor duidelijkheid en ze weet wat er gaat gebeuren op een dag. Dat vind ik heel belangrijk. Het zorgt op een 1 of andere manier voor rust. Voor ons hele gezin. Zelfs de hond past zich aan, aan het ritme. Zodra zij naar bed gaat, nestelt hij zich op de bank voor een dutje.

Van de week mocht Hayley wat langer opblijven, want mijn man heeft vakantie. Maar nee om 19:15 uur wilde ze persé naar bed. Ook zij hecht waarde aan een ritme!

Hoe belangrijk vind jij een ritme? Heb jij ook een vast eet/speel schema overdag?

11 jaar geleden

Ja ritme! Dat ken ik. Zo ontzettend fijn, niet alleen voor het humeur van onze dochter maar ook voor ons!! Onze meid is bijna 2 en slaapt in de middag wel nog. Dat is voor nu nog fijn omdat ik nog met een studie bezig ben, ideaal omdat ik veel voor school moet doen. Onze meid heeft vanaf het begin geslapen als een roosje. Ze staat nu met mij op rond 09.00u (althans als ik niet naar school hoef). Daarna is het ontbijten (2 boterhammen) en beker melk. Daarna is het spelen of andere activiteit (buiten wandelen, tekenen, muziek luisteren). Ergens tussen 12.00u-13.00u krijgt ze 2 stukken fruit. De tijd verschilt omdat ze de ene keer kapot is om 12.30u en soms om 13.30u nog niet moe te krijgen is. Hierna doet ze haar middagdutje. Meestal toch wel echt dik 2 uurtjes. Dan zijn we alweer rond 16.00u, soms eerder of soms later. Dan krijgt ze nog 1 boterham met beker sap. Daarna is het weer spelen, alleen of samen. En dan tussen 18.00-19.00u weer warm eten. Vol bordje met een toetje na. Hierna gaat ze in bad, tandenpoetsen, zingen en het bedje in! En dan is het meestal toch echt 19.30-20.00u. En dan WELTERUSTEN! En ze slaapt heerlijk door tot de volgende ochtend (uitzonderingen daar gelaten ;))