Snap
  • Baby
  • inbakeren
  • slapen
  • Pacco
  • puckababy
  • slaapzak

Ik heb een burrito-baby

grapje, het was gewoon inbakeren..

Al in de kraamweek kwamen we erachter dat Senn een onrustige slaper was (als ie überhaupt al sliep haha). We kregen dan ook de tip om hem goed strak in te stoppen onder zijn lakentje en dekentje, zo kon hij zichzelf niet iedere keer wakker slaan. Dit ging op zich redelijk, tot hij na een aantal weken nog bewegelijker werd. Hij ging het hele bedje door, lag ondersteboven en achterstevoren in zijn bed waardoor zijn armpjes weer begonnen te maaien. En hoppa, weer wakker. 

Toen zaten wij al in de mallemolen van ziekenhuisopnames en onderzoeken vanwege zijn koemelkallergie en reflux. In het ziekenhuis kregen wij van de pedagogisch medewerkster de tip om Senn in te wikkelen in een laken, hier ging een soort van origami aan vooraf en we kregen een spoedcursus babytaco's vouwen. Lekker strak en een lakentje hadden wij altijd wel bij de hand. Daarnaast deden we ook een spuugdoekje over Senn zijn voorhoofd en haartjes heen, dit zorgde ervoor dat hij zich even kon afsluiten van de wereld en rustiger in slaap kon komen. (Met als resultaat dat hij zich nu enorm gehecht heeft aan 1 spuugdoekje uit het ziekenhuis, shit..). 

Maar goed, Senn zou Senn niet zijn als hij geen fratsen had. Dus onze houdini brak ook uit deze poging hem in te bakeren. Met als gevolg dat hij zelf origami deed met het laken. 

Snap

Tijd voor een nieuwe oplossing. In een latere ziekenhuisopname hebben wij daarom kennisgemaakt met de Pacco inbakerdoek. Deze doek is zo gemaakt dat je stap voor stap je kindje kan inbakeren op een veilige en comfortabele manier. En laat ik even voorop stellen dat inbakeren niet zielig is (hier komt vast commentaar op haha..), mijn mening en die van vele anderen ;) Het gaf Senn veel meer rust en geborgenheid om te kunnen slapen en uit te rusten. Dus, wij begonnen met het inbakeren met de Pacco. Wat een verschil! Senn sliep veel rustiger, kon zich snel overgeven aan zijn slaap en werd blijer wakker. 

Wanneer je kindje zichzelf gaat omdraaien of kan rollen, dan moet je het inbakeren stoppen, want dan wordt het gevaarlijk. Wij wilden dit moment iets voor zijn, dus zijn iets eerder begonnen met afbouwen om zo wat tijd te hebben. Serieus, we dachten echt dat Senn tot zijn 18e ingebakerd zou slapen. Het lukte niet. Dus we zijn een aantal keer opnieuw begonnen. Uiteindelijk zijn wij van de Pacco naar de Puckababy gegaan, deze zit wat losser en daarna een dikke gewone slaapzak. Dit was de oplossing en eindelijk sliep onze baby 'los'. 

Oprecht, ik ben blij dat wij kennisgemaakt hebben met inbakeren. Het bracht Senn zoveel rust. En het was gewoon een hele schattige tacobaby. 

Liefs, Erin

www.instagram.com/miniliefde

www.miniliefde.nl

5 jaar geleden

Heb 1 van mijn 4 kinderen ingebakerd, rest had t niet nodig. Zij hield op met huilen en ging slapen als ze strak was ingepakt. Heel wat opmerkingen gekregen, vooral van mijn schoonfamilie. Tot ze zelf zagen hoe rustig ze er van werd wn.hoe heerlijk zij t vond. Ze is ondertussen 17 jaar, maar zie dat ze nu nog af en toe haar dekbed strak om zich heen rolt.

5 jaar geleden

Grappig geschreven? ons eerste zoontje had er ook veel baad bij. Onze 2e had helaas een gebroken sleutelbeentje waardoor we het niet konden doen en toen de 6 weken voorbij waren en ik ook al goed op dieet lijkt t ook zonder te kunnen. Slaapt overgings wel veel en graag bij mama in de draagzak!

5 jaar geleden

Ik had mijn onrustige slaper ook graag in willen bakeren. Onze smurf draaide alleen al met 10 dagen en toen mocht het niet meer.

5 jaar geleden

Bij mij jongste ook de pacco inbakerdoek gebruikt. Ook omdat hij onrustig was (ook door reflux) Hielp hem ook goed. Naarmate hij ouder werd vervangen door een gewone slaapzak omdat hij ook zo zwierf in bed. Inbakeren kan echt heel goed helpen en is zeker niet zielig. Het geeft geborgenheid. Mijn zoon houdt erg van vesten met een muts en zakken want als hij daar behoefte aan heeft kan dan even "wegkruipen " even weer terug naar die geborgenheid