Snap
  • Baby
  • baby
  • draagzak
  • draagdoek
  • Hechten

Ik draag je, ik wieg je, ik kus je, ik lief je!

Dragen!

Fantastisch toch die draagdoeken? Ik ben er helemaal fan van en gebruik de draagzak bij mijn 2e nog vaker als bij mijn oudste zoontje!

Mijn oudste zoontje droeg ik veel ivm huilen/onrust/buikkramp en op deze manier was hij vaak wel stil! Ook na een dag werken was het fijn om te dragen, zo kon ik voor het eten zorgen maar tegelijkertijd ook kroelen. heerlijk! Wat kreeg ik soms veel commentaar, omdat hij zo vaak bij mij hing, maar wat vond ik het fijn om te doen... Ik heb het overigens gedaan totdat hij 1,5 was en ik 20 weken zwanger, toen werd het wel wat zwaar ;)

En nu? Nu draag ik heel bewust en vind het fantastisch! Ik stoor me niet meer aan de omgeving en tsja, ze weten nu ook niet beter. Mijn zoontje hangt er soms/vaak hele dagen in!

Hij slaapt er heerlijk in en mama kan zo lekker het huishouden bijhouden, aandacht geven aan de oudste en wandelen met onze lieve rottie! En niet te vergeten, heel veel vitamine K (kroelen en kusjes geven!). En hangt onze monkey niet in de draagzak, dan ligt hij lekker op mama de borst! Tevreden dat hij is! Je ziet dat hij zich veilig voelt en zich goed hecht!

Hij kan overgings ook heerlijk alleen in de box liggen en als ik hem dan wel in de wieg leg, dan gaat dat meestal wel goed. Dit hebben we heel geleidelijk geoefend en vooral voor de thuisblijvers als ik weer moet werken. Maar eigenlijk gaat ook dat vanzelf. Waar ik mij nog even zorgen maakte dat ik hem straks tot zijn 18e bij mij zou dragen, geloof ik niet dat dit nodig is... haha!

En eigenlijk is het voor ons allebei wennen. Negen maanden dragen, negen maanden de vertrouwde geluiden, dit kunnen we dan toch maar beter stukje bij beetje loslaten. Hoe natuurlijk is het wel niet om uit de buik op de buik te gaan en daardoor jezelf heerlijk vertrouwt voelt met de geur en geluiden om je heen en daardoor rustig aan ook steeds meer zelf een stapje de wereld ik te doen!

En voor de mama, waar je eerst 9 maanden, 24/7 de baby bij je droeg, moet je ze al heel snel, steeds meer loslaten, doe het rustig aan & maak lekker gebruik van het dragen!

Ik zeg, lekker dragen mama’s!

Benieuwd hoe jullie daar tegen aan kijken!

4 jaar geleden

? ?

Ons dochtertje vond het heerlijk! En mama, maar ook papa vonden dat ook. Wij zijn afgehaakt doordat het vorig jaar zoo warm was in de zomer dat dit toen geen optie was. Maar ik heb hem nu ook al weer klaar liggen voor ons zoontje. Die momenten samen zijn veilig heilig en heerlijk!

4 jaar geleden

Nou he dat is ook nog zoon voordeel dat je lekker je handen vrij heb en minder mee hoeft te slepen:)! Haha en ze willen maar al te graag altijd die baby’s vasthouden he ?

4 jaar geleden

Das wel heel gaaf, om ze allebei te dragen! Beide mbv draagdoek? Beide jongens hier inderdaad ook reflux waarvoor het zoiezo ideaal is he!