Blog header image

Ijsje van moedermelk?

Jeetje wat een hitte! Jamie heeft het er zwaar mee: hij slaapt weinig en is erg hangerig en onrustig...

Nu zag ik laatst een tip voorbij komen op mijn Facebook timeline: een ijsje van moedermelk voor je kleintje... Mijn eerste gedachte was: hé gatsie! Maar toen ik er wat langer over nadacht werd het steeds logischer en slimmer.

Hij verkoeling zonder suikers/kleurstoffen enz. en ook nog voldoende voedingsstoffen. 

Mijn man vindt het maar een raar idee. ik overweeg om even in de stad ijsvormpjes te gaan halen. 

Wat vinden jullie van moedermelk ijsjes? 

5 jaar geleden

Ik zie het probleem niet? Er zijn moeders die maken er ook pannenkoeken van voor hun kindje dat nog geen gewone melk krijgt. Ik heb geen idee hoe je kindje een ijsje ervaart dat naar borstvoeding smaakt maakt, want je kindje is het warm gewend maar ik denk dat dit als een tussendoortje voor verkoeling zo gek nog niet eens is! Best geniaal bedacht! Het zal geen voeding zijn, zo zal je kindje het echt niet ervaren en als je genoeg melk produceert dan kun je wat afkolven en dus gerust ijsjes van maken. Zo heeft je kindje ook een verantwoord ijsje en lekker verkoeling. Ik zie het probleem niet, of wat je onzeker maakt, maar zou het gewoon doen!

5 jaar geleden

Die heb ik heel vaak gemaakt. Mijn dochter dronk de afgekolfde melk niet, maar als ijsje ging het er zo in. Zo kon ze net als haar grote broers ook een ijsje eten. Super lekker ook als je er een rijpe peer of perzik doorheen mengt. Moedermelk ijsjes zijn ook super goed na het knippen van amandelen.

5 jaar geleden

Gewoon doen! Prima voor je kindje, waarom niet? We maken toch ook aardbeien ijsjes enzo dus ja, ik zie het probleem niet. Dat is de voeding van je kindje net zoals wij aardbeien eten ;-)

5 jaar geleden

Oh bij mij en mijn kinderen werkt een koel bad juist erg goed.... Warm bad niet dan hebben ze het zo heet dat ze niets meer kunnen. Maar maakt niet uit even uittesten wat fijn werkt voor je kind