Snap
  • Baby

Huishouden met hindernissen

Al een paar dagen is het hier huishouden met hindernissen. Vooral omdat er een boze dreumes aan mijn benen hangt

Mijn zoon vind het dan ook vooral leuk als ik de afwas doe. Hij gaat aan mijn benen hangen. En word enorm boos. Ook duwt hij me weg bij het aanrecht. Dat huishouden is zo niet nodig als ik mijn zoon geloven mag want samen spelen is toch veel leuker mama!

Ik troost hem op dat moment en zeg dat ik toch echt even moet huishouden. En heb al tips gekregen over hem in de kinderstoel erbij zetten met wat speelgoed. Maar meneer ziet dat als een goede reden om alles op de grond te gooien en dan net zo hard en lang huilen en schreeuwen totdat ik het op pak (dat doe je dus ook maar 1 of 2 keer proberen) ook hem een pan geven om op te drummen vind ie niet leuk. Dus wat ik nu doe ik zet de tv op een kinderprogramma en dan kan meneer van de woonkamer naar de keuken lopen.

En ja natuurlijk komt hij soms nog wel even klagen dat ik wel klaar ben en moet komen spelen. Maaar al wel stukken minder. En ja hoe leuk hij het ook vind hij zal toch moeten leren dat mama er niet 24/7 kan zijn en er ook andere dingen gedaan moeten worden

7 jaar geleden

Ik wissel het werk af met spelen, dus bv afwas, 5 min spelen, was ophangen, 5 min spelen. Verder laat ik mijn kleine man "helpen" hij mag bakjes de onderste kast wegzetten( als hij slaapt zet ik het wel netjes 1 minuut werk) of de was aangeven. Zo is er bij alles wel iets wat hij mag doen

7 jaar geleden

Graag gedaan, hoop dat het helpt xxx

7 jaar geleden

Oooh ja daar had ik nog niet aan gedacht. Thanks dat kan ik altijd een keer proberen xx

7 jaar geleden

En hem een klein bakje met klein laagje water geven, zodat hij zijn speelgoed kan afwassen, weet het anders ook niet. Sterkte xxx