Snap

Huilende baby oppakken helpt!

Ik ben een knuffelkont, ik geef het toe! Als mijn kleine jochie huilt en ik denk aan adviezen als: pak hem niet gelijk op, daar verwen je hem mee, breekt mij hart. Maar daar komt nu verandering ik! Ik ben erg blij met het lezen van de uitkomst van een nieuw onderzoek.

Japanse wetenschappers ontdekten dat wanneer je een huilende baby oppakt de hartslag verlaagt en de baby kalm en relaxed wordt. Ook is in het onderzoek bewezen dat je beter met je baby kunt rondlopen dan stilstaan, dit heeft een beter effect om de kleine gerust te stellen. Het is dus niet zo dat je je baby verwent, als je hem oppakt wanneer het huilt. Het schijnt zelfs dat het niet alleen voor mensen geldt, maar ook voor vele andere zoogdieren.

Lekker knuffelen is het antwoord en zowel jij als je baby worden hier happy van! Want knuffelen is niet alleen maar gewoon fijn, je maakt er ook nog oxytocine mee aan! En oxytocine  staat eigenlijk gewoon bekend als het gelukshormoon. Met het vrijkomen van dit hormoon voel je je niet alleen fijner, maar het verbeterd ook de sociale vaardigheden, pakt stress aan en stimuleert vertrouwen.

Het is toch wat bijzonders, die band tussen mama en baby!

9 jaar geleden

Oh ik ben blij met je verhaal. Mijn zoon is nu 2 maanden en ik knuffel hem ook heel graag. Ik weet wel al wanneer hem iets dwars zit of als hij alleen om aandacht vraagt. Die aandacht krijgt hij dan wel maar ik pak hem niet gelijk op. Zijn grote broers kunnen er al niet tegen als hij nog maar iep zegt en ik merk het, als ze er zijn vraagt hij meer aandacht. Het is moeilijk dat er weer uit te krijgen als ze weer naar hun moeder zijn. Maar daar zal mijn zoon toch aan moeten wennen. Het rondlopen vind hij ook echt geweldig. Hij doet niet liever dan kunnen rondkijken. Hij wil ook altijd zitten op je schoot.

9 jaar geleden

Dit artikel heb ik ook gelezen en tja ik heb geen artikel nodig hoor om te doen wat mijn moederhart mij in geeft. Ik kan gewoon echt niet tegen huilen, als de kleine bij mama op schoot stil is... dan maar de hele tijd bij mama zitten.

9 jaar geleden

Ja en het ligt natuurlijk ook een beetje aan de fases waarin je baby'tje zit (ofwel bijvoorbeeld veel krampjes en dus verdriet, lekker knuffelen, ofwel steeds meer eigen willetje krijgen en niet willen doen wat mama wilt dat je doet ;) etc ). Ons kleintje heeft momenteel vooral het eerste, dus wij knuffelen nog wat af :)

9 jaar geleden

Denk dat het vooral belangrijk is om te letten op welke huil je hem wel/niet oppakt. Bij verdriet wordt er bij ons geknuffeld, gewoon zomaar even knuffelen natuurlijk ook, maar een 'ik ben het er niet mee eens-huil' wordt genegeerd.