Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Huilen aan de borst

Hoi,

Mijn dochter van 8 week huilt elke dag wel aan de borst. De eerste 10 min gaat het goed, soms minder en daarna: huilen, loslaten, vastpakken en blijven huilen. Soms gaat het goed en drinkt ze 20 min door. Haar poep luiers zijn geel, soms met brokjes. Plasluiers zijn ook goed en het maakt niet hoe ik voed.
Iemand advies?

8 jaar geleden

Hee mamalaus, ik herken mij ook in dit verhaal mijn Mijn dochter dee dit ook aan de borst en me zoontje nu ook alleen hij spuugt heel erg veel heb je dat ook gehad bij je kinderen?

9 jaar geleden

Hola! I've been reading your web site for a long time now and flanliy got the courage to go ahead and give you a shout out from New Caney Texas! Just wanted to say keep up the good job!

11 jaar geleden

Hoi mamalaus dankje wel voor je advies hier herik zeker wat aan en vind het fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Bij cb geweest en ze is een kilo gegroeid en 4,5 cm dus alles gaat wel goed. Ik gebruik nu infacol voor de krampjes maar of het werkt s avonds nog niet.

11 jaar geleden

Je probleem is heel herkenbaar voor mij. Ik heb inmiddels mijn derde kindje aan de borst (andere 2 heb ik 1,5 jaar gevoed). Ik zie dit vaak bij ze als ze kramp hebben. Bij mij hebben ze het vaak alleen op bepaalde gedeeltes van de dag, of een paar dagen aan een. Daarna wordt het dan weer rustiger. Ze trappelen dan met hun beentjes en slaan met hun armpjes. Ze lijken dan echt te 'vechten' met de borst. Wel aanhappen (soms niet zo goed), heel onrustig, snel loslaten. Krampjes zie je vaak tijdens of na een voeding. Zuigen stelt een baby dan gerust. Wanneer ze zo onrustig is en probeert te drinken, zal de voeding waarschijnlijk ook niet zo lekker vallen. Vervolg is dan dat ze doordat nare gevoel in haar buik weer meer wil zuigen, maar tegelijk ook die voeding weer verkeerd valt. Ook krijgen ze op die manier veel lucht binnen en zie je vaak dat er ook een boer dwars gaat zitten. Om het cirkeltje te doorbreken raad ik je aan om je dochter vanaf dat ze onrustig wordt eerst even te laten boeren. Een goede manier is om je dochter te laten zitten op je schoot terwijl je haar vasthoudt onder haar oksels. Je tilt haar dan bijna op, maar zorgt dat haar billen je schoot blijven raken. Zo rekt ze zich helemaal uit en maak je de ruimte vrij bij de maag. Als de boer dan niet komt, gebeurt dat vaak bij het weer in mekaar laten zakken. Soms moet je dit een paar keer herhalen, maar het werkt over het algemeen beter dan het gewoon boeren over je schouder. Mocht het laten boeren onvoldoende helpen, dan is het waarschijnlijk echt kramp van de darmen. Je kunt dan vanaf het moment dat ze onrustig wordt een speentje of pink geven. Zo wordt ze wel in haar zuigbehoefte voorzien, maar krijgt ze geen extra voeding binnen die dan weer verkeerd kan vallen. Ik vermoed dat je dochter in de eerste 10 minuten al vrijwel alle voeding die ze nodig heeft binnen krijgt. Ik denk dan ook niet dat ze dan wat te kort gaat komen. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Vraag gerust als je meer wilt weten.