Snap
  • Baby
  • Mama
  • liefde
  • zoontje
  • Boys

Hou jij meer van je jongste zoontje?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik heb 2 geweldige zoontjes waar ik allebei even veel van hou. Zielsveel! En nee ik hou niet van het ene kind meer dan van het ander van allebei hou ik evenveel.

Mijn 2 jongens 10.5 maanden schelen ze van elkaar maar ze zijn totaal verschillend.

Mijn oudste zoon gaat met iedereen mee. Rent overal naar toe en kent 0 angst. Maar als er een vreemden naar mijn jongste zoon kijkt... ja alleen al kijkt zie ik dat hij al een pruillip opzet.. Laat staan als ik hem een dagje wegbreng naar het kinderdagverblijf..

Onze oudste zoon heeft na de geboorte wat opstart problemen gehad. Flink wat krampjes, huilen, en koemelk allergie. Na een maand of 9 werd het een heel ander kind. Echt een onwijs lief vrolijk makkelijk mannetje. Hij sliep door en totaal niet eenkennig. Hij vond en vind het heerlijk als opa en oma er zijn en ach al is het een vreemden het kan hem niks schelen. Buiten op straat zwaait hij naar zo'n beetje iedereen.. En hij weet precies waar er wat te halen valt. Ooh en ziet hij wat oude mensen voorbij komen zwaait hij nog wel even harder want wie weet krijgt hij wel een snoepje...

Onze jongste werd geboren.. Huilde alleen maar. Werd vervolgens geopereerd. Later bleek hij ernstige vorm van koemelkallergie te hebben. En viel zo'n beetje van het ene griepje in het andere... de ene na de andere opname. Het was vreselijk. Toen hij opgenomen was in Nijmegen voor zijn operatie heb ik hem doodgeknuffeld... IK heb hem verwend.. nachten heb ik hem naast me neergelegd omdat ik me zorgen maakte. Hij huilde en ik wilde hem troosten...Als hij ziek was pakte ik hem bij me.. tijdens zijn krampjes nam ik hem op de arm en liep ik het hele huis rond.. Dat deed ik bij mijn andere zoon ook.. maar die liet het ook toe als papa het deed.. of oma.. maar bij mijn jongste was dat anders...

Nu na een jaar merk ik dat hij wat minder eenkennig word..

De tijd dat hij erg eenkenning was heb ik er ook voor gezorgd dat ons oudste zoontje niks tekort kwam door alleen met hem weg te gaan. Door alleen met hem te spelen..

Zo zei ik tegen mijn oudste zoon Lloyd regelmatig "Lloyd mama is nu even met Sev bezig.. En dat deed ik ook als ik met Lloyd wat aan het doen was.. ook al was Sev stil ik heb hem altijd het gevoel willen geven dat hij er ook was.

Toch zijn er mensen geweest die wel eens een opmerking hebben gemaakt... je bent wel veel met hem bezig he hou jij meer van hem... NEE.. ik hou van beide evenveel maar hij is mijn zorg kindje..

Waar mijn oudste zoon graag aangemoedigd wil worden.. graag complimenten ontvangt. En graag een boekje met me leest.. wil mijn jongste nog de geborgenheid voelen. En ik probeer mijn kinderen te geven wat ze nodig hebben.

3 jaar geleden

Ik begrijp dat je de behoefte voelt om het uit te leggen. Maar je hoeft aan NIEMAND verantwoording af te leggen. (Alleen aan je eigen kinderen, maar die weten wel hoe het zit 😉). Ik hoop dat de ergste zorgen geweest zijn en dat je lekker van je mannen kan genieten 😊