Snap
  • Baby
  • hormonen
  • PCOS
  • fertiliteit
  • hormooncoachesther
  • grotewens

Hormoonprobleem? IK?

Het begin van mijn persoonlijke gevecht tegen hormonen...

Hoi! Mijn naam is Esther Plaggenmars- van Raalte, ik val maar meteen met de deur in huis, ik heb een hormoonprobleem. 

Toen ik in 2014 stopte met de pil omdat mijn man en ik graag een kindje wouden bleef al vrij snel mijn menstruatie uit. Mijn geluk kon niet op YES!! Zou het dan bijna meteen raak zijn en zou ik nu al zwanger zijn? Helaas bleek dat verre van waar te zijn. Mijn menstruatie bleef uit maar ook alle zwangerschapstesten bleven negatief. Dat kon.. en hoorde vast bij het ''ont-pillen'', na 6 maanden ging ik na huisarts en legde mijn probleem bij hem voor. Het kon inderdaad bij het onthullen horen maar een bezoek aan de gynaecoloog kon nooit kwaad. Dus kreeg ik een verwijzing. 

Na een paar weken kreeg ik een oproep en zat ik bij de gynaecoloog en kreeg ik verdere onderzoeken het was een wat starre man maar daar had ik in eerste instantie niet zoveel problemen mee, als hij zijn werk maar deed. Ik kreeg een echo onderzoek van mijn eierstokken en hij vertelde meteen dat er behoorlijke veel cystes te zien waren en dat ik daarom geen eisprong had en dus geen menstruaties... duidelijk wat ga je mij ervoor geven zodat dit wel gebeurt was het eerste wat ik dacht? Maar voor de zekerheid moest ik ook nog bloedprikken en zou ik een week later gebeld worden. Inmiddels zaten we in april 2015 en begonnen die eierstokken voor mijn gevoel toch steeds meer te rammelen. 

Een week later was ik aan het werk ik had een late dienst en ik verwachte elk moment het  telefoontje van de gynaecoloog. Toen werd ik gebeld... de woorden die op dat moment door mijn heen gingen zal in nooit meer vergeten. Goedenmiddag met Dokter...... de bloeduitslagen geven hetzelfde beeld als de echo. Dit betekend dat u geen kinderen zult krijgen op deze manier. Alsof de wereld onder je voeten weg zakt. Ik gaf geen antwoord ik wist niet eens wat ik moest zeggen, pas na een '' voor mij zeer ongepast stilte'' volgde de woorden. Tenminste niet op een natuurlijke manier. Ik zal u door verwijzen naar de fertiliteit kliniek en daar ontvangt u bericht van thuis. De aandoening die u heeft noemen wij PCOS. Zijn er verder nog vragen?  Euhh... nee ik heb op dit moment geen vragen, ik wist niet eens wat het was, en het enige wat ik dacht was ik zal nooit moeder worden zeker. 

Boos, verdrietig, chagrijnig, boos op mijn lichaam, boos op mezelf van alles ging er door mijn heen. Mijn man bleef en blijft nog altijd heel erg rustig en was er zeker van dat alles goed zou komen. We moesten gewoon de tijd nemen en stapje voor stapje kijken wat er op ons pad kwam. Ik dacht hier heel anders over.. want ik wil zo graag een kindje! 

In mijn volgende post zal ik schrijven over de eerste bezoeken en onderzoeken aan de fertiliteit kliniek.

Liefs Esther