Snap

Hongerige baby’s ruiken moedermelk

Niet alleen volwassenen kunnen de geur van lekker eten moeilijk weerstaan..  Ook baby’s ruiken hun voedsel! Uit onderzoek is gebleken dat piepkleine kliertjes in de borst een bepaald vloeistof produceren wat baby's onweerstaanbaar vinden ruiken.

Onderzoekers telden het aantal klieren op de tepels bij 121 mama's , 3 dagen na de geboorte van hun kind. Daarna bekeken ze hoe goed de baby’s dronken en hoeveel hun gewicht toenam. Ook noteerden ze wanneer de vrouwen melk gingen produceren in plaats van de gele 'supermelk' die direct na de geboorte aangemaakt wordt.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen met meer dan negen klieren per borst eerder melk produceren en hun baby's groeien sneller. De klieren zijn zichtbaar als kleine bobbels rond de tepel.

Wat wel goed is, is dat de geur gebruikt kan worden om te vroeg geboren baby's die sondevoeding krijgen te leren hoe ze bij hun moeder moeten drinken. Met de geur zouden hun mondspieren getraind kunnen worden. Het kan baby’s voorbereiden op de overstap van sondevoeding naar flesvoedig of moedermelk.