Snap
  • Baby

Hoe wij omgaan met: knuffelleed

Hoe ik ben om gegaan met het leed dat knuffel heet. Tips en trucks om het leed te verzachten.

Regelmatig zie ik oproepen van kindjes die hun knuffel kwijt zijn. Gelukkig heb ik dit nog niet meegemaakt. 

Onze dochter heeft ook een favoriete knuffel, de bonbebe beer/muis. Voordat ze geboren was stond er al een muis in haar bedje. Uiteindelijk ging zij deze pakken tijdens het slapen en lag hier lekker mee te tutten. Na een poosje heb ik een beer gescoord en ook deze mocht bij ons dochtertje in het ledikantje. Uiteindelijk heeft zij deze als favoriet uitgekozen en muis pakt ze ook. Als ons dochtertje uit bed komt mag ze nog samen met beer nog even bij ons in bed liggen maar als we naar beneden gaan moet beer weer in bed zodat hij kan slapen. Dit heb ik al vanaf het begin gedaan waardoor ze niet anders weet. Als ze ziek is mag beer mee naar beneden. Laatst was ze ziek en toen ze beter was moest beer weer boven blijven. Dit vond ze niet leuk en wilde meerdere keren haar beer hebben. De dag er na was alles weer zo als het was. Sinds een paar maanden zijn we ook trotse ouders van een zoon. Nu hoop ik dat het ook zo makkelijk gaat als bij onze dochter. Kinderen doen uiteindelijk wat ze zelf willen maar zijn wel iets te leiden in de goede richting. 

Ik vind het zelf vervelend  als een kind de gehele dag met een knuffeltje loopt en wil dit ook graag voorkomen. Voor mij voorkomt dit een hoop geruzie met andere kindjes om een knuffel en het kwijtraken van de knuffel. Hier onder staan enkele tips uit mijn ervaringen, dit werkt voor ons maar wil niet zeggen dat het voor iedereen werkt. Of misschien heb je zelf een tip die bij jullie werkt.

Enkele tips uit mijn ervaringen:

- plaats vanaf de geboorte een tutdoekje in het bedje. Liefst bekend knuffeltje of merk

- laat favoriet knuffel niet zelf meenemen naar beneden of uit huis

- zorg voor extra knuffeltjes, evt andere varianten en leg ze ook in het bed. Als ze kwijtraken in bed kunnen ze een andere pakken.

- ga je lange dag weg neem dan een knuffeltje stiekem mee, maar zorg er altijd voor dat er eentje thuis in bed. Geef hem alleen bij noodgevallen.

- BIj logeren mag beer ook mee. Ze mag dan beer zelf in de tas doen. 

- Als haar knuffeltje gewassen moet geworden dan mag ze zelf in de wasmachine doen. Ik heb er bij verteld dat hij zich ook moet wassen. 1 keer strijd, maar sinsdien ze zag dat ze hem terug krijgt deed ze hem er zelf bij als ik het vroeg. 

7 jaar geleden

Precies dezelfde methode hier! Zoveel mogelijk knuffels in bed laten, maar toen zoonlief eens wel een knuffel mee naar buiten wilde nemen, hebben we hem opde trap gezet en uitgezwaaid. Ook hier mag niks meegenomen worden, behalve bij uit logeren gaan. Geen gedoe dus met kwijtrakende knuffels. En eerlijk is eerlijk: ik houd er niet zo van om kinderen op straat te zien lopen met een knuffel

9 jaar geleden

Dat is ook een oplossing ;)

9 jaar geleden

Wij hebben 3 reserve knuffels en ik heb met 2 knijpers die je aan stof vast kan maken en breed elastiek een rekbaar bandje gemaakt waar de knuffel aan vast kan en ik kan dat geheel aan de buggy, mezelf of onze zoon vastmaken. Sinds kort mag knuffel boven in bed blijven.

9 jaar geleden

Fijn dat je een oplossing hebt kunnen vinden. Hihi, een badeend is wel een hele lieve knuffel. Onze dochter heeft gelukkig twee beren en twee muizen in bed liggen, het is dus ook niet erg als beer er een keertje niet is. Erg fijn ;)