Snap
  • Baby
  • Kinderwens
  • wensmama
  • wensouders
  • #fertiliteit
  • fertiliteitsmassage

Hoe was mijn ervaring met de Fertiliteitsmassage…..

Ik dacht ik schrijf een keer een blog over mijn ervaringen met de fertiliteitsmassage, dit omdat het iets is waar nog niet veel over gesproken wordt. Een fertiliteitsmassage is een massage die zich puur richt op een goede doorbloeding voor je baarmoeder. Want ja dat willen we hebben, dat de baarmoeder warm genoeg is en er dus beter een eicel zich kan nestelen. Er worden op youtube veel filmpjes gedeeld hoe je dit zelf thuis kan doen, maar niet in alle filmpjes wordt er op de juiste manier verteld hoe je dit zelf het beste kan doen.

In eerste instantie twijfelde ik enorm om dit te doen, voornamelijk omdat ik niet echt een ”zweverig” persoon ben. En doordat dit behoort tot de alternatieve geneeskunde dacht ik nou dit zal niks voor mij zijn, zomenteen is er een bepaald ritueel en muziek… Wat kan je al snel beoordelend zijn over iets wat je niet kent..Maar toch besloot ik dit te doen, ik had ook het geluk dat er iemand in de buurt is die dit doet. Want er zijn er niet zo heel veel in Nederland die dit doen. Op de website van de studio ( https://www.studiovandaan.nl/ )stond wel dat de persoon alleen Engels spreekt, ik dacht meteen ooh nee en nu. Want ik kan best redelijk Engels spreken, maar bepaalde termen over het menselijk lichaam gebruikt ik doorgaans natuurlijk niet. De enige momenten dat je Engels praat is of op vakantie of als je in Amsterdam aan het winkelen bent.

Maar ik liet me niet tegen houden om geen contact te zoeken met deze vrouw, ergens dacht ik ook misschien weet zij er ook veel van af. Vooral omdat Nederland best achter loopt op het gebied van fertiliteit en zij misschien wel uit een land komt die hier veel vanaf weet. Ik hoorde ook van fertiliteitscoach dat een fertiliteitsmassage juist heel goed aanslaan, beter dan acupunctuur . Helaas werd de behandeling bij haar niet vergoed, bij sommige praktijken word dit wel vergoed..

Nou ik heb nu inmiddels al 4 massages achter de rug, en wat vind ik het fijn. In het begin vond ik het lastig om mij volledig te ontspannen, ook moest ik even wennen dat iemand mij ging masseren(ja mijn man kan niet masseren dus vandaar haha ). Ook vind ik het best een intieme massage omdat het vanwege een kwetsbare situatie is. Maar wat een fijne vrouw( https://www.instagram.com/cookingpoetry/ ), ze is zacht en lief. Staat me nog steeds bij in van alles en nog wat, geeft me tips over voeding en de voedingssupplementen. Ze stelt me gerust en moedigt me aan…

Maar wat doet ze precies, ze masseert je rug en je schouders en nek. Je armen(lymfeklieren) worden gemasseerd , ze gebruikt een soort van cup(cupping) die ze vast zet op je onder rug. Ze gebruikt een bepaalde Chinees warmte stick die hitte creëert bij je onderrug dus ook bij je baarmoeder. Daarna gaat ze verder met je onderbuik, benen en voeten ook hier gebruikt ze de warmte stick om je onderbuik te verwarmen. Uiteindelijk sluit ze af door samen met jou te richten op positieve energie op je baarmoeder, maar ook te richten op een positieve mindset. De eerste keren werd ik ook emotioneel toen ze dit ging doen, je ligt volledig met je ogen gesloten op je rug te focussen op dat positieve stuk van jezelf(waar je door al die jaren al een deel van verloren bent).

Na de massage gaf ze me ook wat huiswerk mee, zo moest ik mezelf iedere dag vanaf de eerste dag van m’n menstruatie gaan temperaturen. Ze gaf me tips over bepaalde voedingssupplementen , de mariadistel en de dong quai. Hieronder vermeld ik de website van deze supplementen(als je op de link klikt kom je op die website):

https://www.optimalegezondheid.com/de-voor-en-nadelen-van-milk-thistle-mariadistel/

https://www.puurnatuur.nl/angelica-sinensis-dong-quai-extra-info

Ook gaf ze mij de tip om een harde borstel te kopen(die vaak wordt gebruikt om je rug te wassen). Hiermee moest ik iedere dag op mijn onderrug en benen ronddraaiende bewegingen maken, ook dit is ter stimulatie van je bloedsomloop. Als ik mij zelf masseer gebruik ik de oliën Tarwekiemolie en amandelolie , ook beide stimuleren de bloedsomloop. Wat je dus steeds terug leest van dit alles , dat alles te maken heeft met een goede doorbloeding voor je baarmoeder. Al ben ik er van overtuigd dat een goede doorbloeding voor een ieder goed is, los er van of je er iets speciaals mee wilt ”bereiken”. Ook gaf ze me als tip om iedere avond een voetenbad te nemen met 2 eetlepels gemberpoeder erin, ook gember heeft weer een werking op de doorbloeding van je lichaam. Wat vooral ook heel belangrijk is door veel warm te eten en warm te drinken, dit houdt beide je lichaam warm… Mocht je verder nog vragen hebben of ergens hulp bij nodig hebben, stuur me gerust een mailtje(de gegevens kunnen je vinden bij contact op m’n website) of stuur me een DM via https://www.instagram.com/huisje_boompje_handicap/