Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe reageer je op een kindje van 10 maandjes oud ?

Opvoeden lukt me wel, alleen hoe moet ik reageren als me kindje vervelend is ?! Wat snapt hij?

Mijn zoontje is een schat van een jochie, alleen een echte jongen! Klimt overal op en af, trekt alles van de tafel. Soms heb ik geen idee wat zo'n klein jochie wel of niet snapt.... Ik wil hem corrigeren maar hoe ? Het woord NEE begrijpt hij nu wel gelukkig, maar soms moet ik echt even tot 10 tellen haha... 

Herkennen jullie dit mama's ? 

Soms denk ik dat hij meer snapt dan dat wij zelf denken, maar nee zeggen en hem snel bij zijn speelgoed zetten zou toch genoeg moeten zijn op dit moment ? 

Soms heb je de angst als je nu niet streng genoeg bent, ze uiteindelijk je altijd blijven uitproberen .. 

Ben heel benieuwd hoe jullie mama's hier mee omgaan ? 

8 jaar geleden

Ja gelukkig loop ik hier niet alleen tegen aan, soms ben je een beetje bang te falen als moeder. Je zet een kindje op de wereld en dan moet je het maar " even " doen :-) we wachten nog eventjes, maar je weet natuurlijk ook nooit hoelang een tweede op zich laat wachten.. Dat is ook altijd weer spannend natuurlijk! Liefs!! X

8 jaar geleden

Graag gedaan! En zoals je kunt lezen ben je niet de enige die hier tegenaan loopt en ligt het echt niet aan jou dat je er afentoe zo moe/gek van wordt haha maar gewoon volhouden! Ben je al zwanger van een tweede of nog niet? Zoja, gefeliciteerd! Twee zal wel pittig zijn, maar ik denk dat je er de afgelopen tijd ook achtergekomen bent dat je meer aankan dan je ooit gedacht had (dat verbaasde mij in ieder geval wel sinds ik een kleine heb)! Fijne zondag en succes met de strenge mama zijn ;) x

8 jaar geleden

Bedankt voor je verhaal! Het is inderdaad echt even zoeken nog ... Consequent blijven, en blijven herhalen. Het is fijn hier allerlei verschillende verhalen te horen. Lieve groetjes, en geniet van je zondag!

8 jaar geleden

Bedankt voor je verhaal, klinkt gelukkig hoopvol en hoop dat hij straks beter at luisteren. Gelukkig hoor ik nu ook dat een kindje van 10 maanden wel duidelijk dingen snapt... Geniet lekker van je zondag avond. Liefs!!