Snap
  • Baby
  • LUTO
  • moeilijkekeuze
  • laatsteweek

Hoe nu verder na al dit nieuws

In de dagen na de afspraak in Leiden, moesten we ons wel gaan voorbereiden op iets waar we nooit van hadden gehoopt dat we hier zo vroeg mee te maken zouden krijgen: de bevalling, de naam en nog zoveel andere dingen! 

We hadden ook mede van uit onze geloofsovertuiging aangegeven dat we geen abortus wilden doen, dit was in dit stadium van de zwangerschap ook niet meer de voorkeur! En hierdoor kwamen we toch uit op een bevalling opgewekt door medicatie.

 We wilden wel graag zien hoe ons kleine kindje er in het echt uit zag, maar ook hoe bijzonder het is hoeveel het veranderd is in de loop van de jaren! Denk hier bijv. aan de medische aspecten! 

We gingen een tijd in waarin we heel duidelijk tegen elkaar konden zeggen dat het de beste keuze was omdat ons kindje helaas niet levensvatbaar zou zijn! In alle afwegingen die we moesten maken was dit hoe verdrietig ook de keus die ons in de schoenen geschoven werd! 

We mochten gelukkig zelf aangeven wanneer we de bevalling in zouden gaan en zo konden we onszelf nog een klein beetje tijd gunnen om het goed te laten landen.

In de weken die volgden zochten we een mooie naam uit en zochten we een mooie omslagdoek uit! Dit omdat we wisten dat ons kindje met 19.5 week en dit syndroom geen normale kleertjes aan zou kunnen! 

Op 27 februari begonnen we met de medicatie voor de bevalling! 

In een volgende blog zal ik jullie meenemen in het laatste gedeelte van ons verhaal! Een bijzondere tijd! Waar we heel dankbaar voor zijn dat we deze hebben meemaken op onze manier!