Snap
  • Baby
  • Voeding

Hoe leer ik mijn kind met bestek omgaan...

Mijn luxeleven is voorbij.. het is tijd om met bestek te leren eten. Of... toch niet?!

Deze week zint me niks. Ik moet van alles leren van papa en mama, maar toevallig heb ik daar gewoon even geen zin in.

Ik moet opeens uit een beker drinken, en met een kam eten. Of vork, hoe mama dat noemt. Die muts weet niet eens dat die dingen bedoeld zijn om je haren te kammen, maar laat haar maar in de waan, dat is het beste voor beide partijen.

Ik vrees dat de tijd dat alles voor me gedaan wordt, verleden tijd is. Gelukkig kan ik als geen ander een dramaqueen imiteren, en mezelf achterover gooien voor een extra dramatisch effect. Ik begin alleen te merken dat papa en mama er niet meer intrappen, dus ik ben volop aan het brainstormen om een nieuw drama-effect te creëren.

Vandaag was dus de dag dat ik voor het eerst met dat ding moest eten, een roze ook nog.... Ik heb het geprobeerd, echt waar, op alle mogelijke manieren. Op zijn kop, achterstevoren, zijwaarts, met twee handen, maar sorry, dit is niet zo mijn ding.

Hoe zorg je nou dat je gewoon lekker met je handen mag blijven eten? Dat zal ik je in het kort even uitleggen.

Tip 1, doe zoveel mogelijk op je vork, en smijt het alle kanten op. (Plafond is bonuspunten!)

Tip 2, doe nog meer op je vork, en smeer het in je haar.

Tip 3, gooi zo vaak mogelijk je vork op de grond, zodat ze flink moeten bukken. Goede workout voor ze, gezien ze altijd klagen als ze voor de spiegel staan.

Tip 4, vergeet niet om wat rijst in je nekplooien te stoppen, zodat je kan eten wanneer jij daar zin in hebt.

Tip 5, had ik al gezegd dat je iets in je haar moest smeren? Vergeet er vooral niet bij te lachen.

Tip 6, Klap in je handen met zoveel mogelijk saus ertussen.

Tip 7, ga als een directeur in je stoel zitten, met je handen in elkaar, als ze voor de zoveelste keer die stomme vork aan wil geven.

Tip 8, Probeer anders ook even de vork in de mond van papa of mama te stoppen, die weten immers zo goed hoe het wél moet. Neusgaten zijn ook grappig, daar reageren ze gegarandeerd op!

Tip 9, stop je vork achter in je shirt, als ze even de andere kant op kijken. Het heeft toch zeker 10 minuten geduurd voordat die helden hem terug vonden.

Tip 10, zorg dat de hond aan je vork likt, zodat ze voor de derde keer een nieuwe uit de la moeten pakken, echt, ze zijn het vast vanzelf een keer beu.

Ik denk dat je hier wel even mee vooruit kan, niet?

Wie heeft er nou tijd om te leren eten met zo'n stomme vork? De zon schijnt, en de zandbak moet nog leeg gegeten worden! 

- Luca

6 jaar geleden

De mijne is 9. Eet cake met een vork en met het avondeten kan dat ding 9 van de 10.x schoon terug in de la. Die houd het goed vol met zijn handen eten. En als het een keer mag, pizzapunt of friet dan vraagt hij om een vork. Dus je bent nog wel even zoet denk ik haha. Ik zeg altijd als je als een varken eet, zet ik je zo tussen de varkens. En ander puntje ze mogen niet mee uit eten als ze niet normaal eten

7 jaar geleden

Onze zoontjes zijn precies even oud! Zelfde dag geboren... heeeel herkenbaar, denk dat de mijne ook zo denkt als Luca

7 jaar geleden

Hilarisch! Geweldig geschreven.

7 jaar geleden

Zitten in ptecies dezelfde fase! Dochterlief scheelt maar paar weken. Leuk om te lezen wat ze denkt want is heel herkenbaar ;)