Snap
  • Baby
  • ouderschap
  • Huilbaby
  • Slapenlozenacht
  • eerstehalfjaar

hoe gingen de afgelopen 6 maanden

"we hebben een huil baby.." . en ik zei altijd meteen " nee ! " ik wou er niet aan geloven dat Maeve echt een huil baby was en dat we in deze situatie zouden zitten van weinig slaap en een huilbaby ..

Maeve is alweer  bijna 7 maanden wat is de tijd snel gegaan mijn hele zwangerschap verliep al snel maar deze periode gaat onwijs snel.

hoe is het gegaan? hoe hebben we het ervaren ? nou ik kan je nu al vertellen dat de afgelopen maanden enorm zwaar waren ! weinig slaap veel gehuil en echt niet meer weten wat je moet doen. het was allemaal heel dubbel want we waren wel echt aan het genieten van Maeve maar soms namen andere emoties alles over en was alles een beetje somber. 

waar moet ik beginnen ? ik denk dat op het moment dat wij ouders werden 4 jaar geleden dat wij onwijs mazzel hebben gehad met onze oudste zoon Boy. het enigste wat hij deed was serieus slapen eten poepen en dat de hele dag je hoorde hem niet je zag hem niet zo onwijs tevreden dat hij was. de nachten gingen super en sliep al vrijstel door en we hadden gewoon nachten van 7 uur slaap als het niet meer was.we konden overal naartoe want hij sliep overal het maakte hem niet uit. Hij sliep heerlijk in zijn eigen bedje en ga zo maar door. ik heb altijd gezicht tegen mijn vriend dat stel mochten wij aan een 2e willen gaan beginnen we wel echt moeten onthouden dat het eigenlijk alleen maar "erger" kan worden en niet beter. maarja daar ga je je echt niet druk om maken tijden je zwangerschap. 

vanaf het moment dat Maeve geboren was was het ook een heel zoet kindje maar ze was meteen al wat drukker, en dat had ik zeker verwacht want owh wat was ze druk in mijn buik. het slapen ging redelijk goed , de eerste maand. maar het was zeker zoeken wat ze fijn vond , een slaapzakje ? eerst een kruikje ? en dan in bed ? en was altijd even zoeken met haar. 

toen werd Maeve ziek , nierbekken ontsteking met 2 maanden en toen begon de pret. ze sliep gewoon niet meer in de nacht en de nachten van 2 uur slaap begonnen. tijdens je verlof neem je die nog voor lief. je kon de hele ochtend gewoon heerlijk rustig aandoen en de badjas was mijn favoriete kleding stuk.  maar vanaf het moment dat ik weer ging werken werd het echt een stuk zwaarder. ik bedoel maar er word gewoon verwacht dat je gewoon gaat werken na 2 uur slaap en het huishouden gaat ook niet vanzelf. "het is maar een fase en waarschijnlijk slaap ze over een paar dagen weer helemaal goed joh" ik denk dat ik deze zin we 80 x op een dag voorbij hoorde komen in mijn hoofd. maand 3 ,4,5 braken aan en elke maand  had Maeve wel wat, dan was ze verkouden, dan zat ze helemaal onder het eczeem dan had ze weer koorts toen kwam er een tandje aan en ga zo maar door. de nachten werden eigenlijk steeds slechter en de donkere tunnel kwam steeds dichterbij.

Maeve sliep ook echt niet in haar eigen wiegje toen nog. maar ze sliep op een zelf gemaakt bedje van kussens waar ze dan lekker in wegzakte op de bank .. dat was het enigste plekje waar ze zelf sliep. en op me tenen liep ik dan naar de slaap kamer en hoopte altijd dat ze gewoon goed zou slapen en dat ik gewoon even mijn ogen kon dichtdoen .. ik heb serieus nachten gehad dat ik in mijn hoofd mijn overleden moeder om hulp vroeg omdat ik gewoon op was en echt in paniek raakte bij de gedachten dat dit kon wel even kon duren ! ik kon ook niet overdag bijtanken omdat ze ook geen dutjes deed die langer waren dan 1x 20 minuten over de hele dag ! ze sliep het langste in mijn armen of snachts in mijn armen.

het niet slapen was niet het enigste probleem dat er speelde maar Maeve was onwijs onrustig en schreeuwde alles bij elkaar en wat ook logisch is ik zou ook chagrijnig zijn als ik niet zou slapen. we hebben uren wiegend haar in onze armen gehad om haar stil te krijgen en haar te laten slapen. elke avond was het feest en gaf ze niet toe aan haar slaap en stond het zweet op mijn rug. als je nu mijn google zoekbalk bekijkt dan zie je alleen maar vragen staan met : baby huilt veel, baby in paniek, baby slaapt niet en ga zo maar door. ik heb elke site gelezen en alle tips die daar stonden heb ik geprobeerd . van pap flesje voor het slapen gaan , badjes voor het slapen gaan, liedjes nuriën niks hielp.

mijn vriend zei elke dag wel "we hebben een huil baby.." . en ik zei altijd meteen " nee ! " ik wou er niet aan geloven dat Maeve echt een huil baby was en dat we in deze situatie zouden zitten van weinig slaap en een huilbaby .. ik voelde me ook dan meteen schuldig over van alles .. het is mijn schuld want ik wou heel graag een 2e kindje .. waarom wonen we hier nog ? owh ja ik wou hier blijven ! waarom heb ik de keuze gemaakt om haar naast ons te laten slapen ? ik gaf me van alles de schuld en dacht zelf dat het misschien geen goed keuze was geweest voor een 2e kindje .. 

het is normaal dat ik dit had  .. als ik dit nu terug lees dat ik deze gedachten had want dat is wat weinig slaap en onzekerheid met je doet. en elke moeder of vader wel eens gedacht zou hebben. 

toen ze 6 maanden was en de zoveelste nacht zonder slaap begonnen was en ik een serie om 03:00uur aan het kijken was omdat ze weer niet wou slapen ..kwam er een stemmetje in mijn hoofd die zei dat ik op de verkeerde weg zat en misschien het moest gaan veranderen van melk en me meer moest gaan verdiepen in allergien. dat heb ik gedaan en heb meteen de huisarts de dag daarna  gebeld . ik legde uit wat er speelde en kon gelukkig de zelfde dan nog terecht. nou aan de huisarts heb ik niet veel gehad en richte me gelijkt op het cunsultatiebureau die mij gelijk serieus nam en kon snappen dat we dit als gezin niet langer zouden trekken, een half jaar zonder slaap is gewoon niet goed, voor niemand.

ik ben gewisseld van AH eigenmerk voeding naar Nutilon H.A voeding en wou het een kans geven. ik begreep van het internet en van het consultatiebureau dat het niet binnen 1 dag te merken zou zijn maar dat er dagen over heen moesten dan om te kijken wat het effect bij Maeve zou zijn . en wat voor een effect was het ! na ongeveer 1 week  werden de slaapjes langer ook had ik er bij gekozen om haar heel strak interpakken met het slapen we hadden hier al eerder voor gekozen maar dat deed niks maar aangezien we nu andere voeding hadden wou ik het weer een kans geven .de slaapjes gingen van 20 min naar 45 min en van 45 min naar 60 min .blijkbaar gaf het haar rust  wat een verademing door het beter slapen verdween de paniek bij Maeve en huilde ze stukken minder en veranderde het krijsen in wat jammeren voor het slapen gaan. en zoals de slaapjes overdag beter gingen ging de nacht langzaam ook de goede kant op. en slaap ze nu al 1 maand in haar eigen bedje en heeft ze mij snachts niet meer nodig. wat een verademing. 

we zijn nu keihard bezig in een goed vast ritme op te bouwen voor haar. de eerste maanden lukte dat gewoon niet door alles. en konden we de rust en regelmaat wel vergeten. nu komen die langzaam terug in beeld en kunnen we daar aan werken. we zijn nu 7 maanden verder en kan nu pas echt zeggen dat we aan het genieten en aan het bijkomen zijn. ik moet er nogsteeds uit voor een nachtvoeding maar hé dat is dan ook alles wat er gebeurd snachts ! ik verander nu ook weer langzaam een beetje terug naar me oude ik en word ook weer een vrolijkere moeder en kan me meer richten op onze 4 jarige zoon wat ik heerlijk vind !

en wat heeft dit allemaal gedaan op onze relatie samen met de papa van Boy en Maeve ? het was af en toe wel heftig en er zat absoluut een onweers wolkje boven ons huisje. maar we hielpen elkaar heel goed en versterkte elkaar handdoek in de ring gooien was gewoon geen optie en we gingen er vol voor. we hebben ons beloond met een hotel overnachting na dit alles en dit heeft zonde band alleen maar sterker gemaakt. af en toe even geen papa en mama zijn hebben we gewoon even nodig en ik hou van jou zomaar zeggen is ook echt de tip.

het was een heftige periode en langzaam komen we hier nu uit en word alles wat rustiger bij ons thuis. 

voor nu richten wij ons alleen maar even op rust ritme en regelmaat en de rest komt vanzelf ..