Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe bloot wilt u het hebben ?

Als je borstvoeding geeft komt het ook wel eens voor dat je dit in een openbare gelegenheid moet doen. Hoe doen jullie dat ?

Ik las verschillende blogs van moeders die hun kinderen lang zelf voeden....chapeau....dit is mij helaas nooit langer dan tot ongeveer 1 jaar gelukt. Ik lees daarbij ook over opmerkingen van anderen die hierover worden gemaakt. Persoonlijk heb ik dit nooit meegemaakt, maar ik zeg er dan wel bij dat die eventuele `openbare `borstvoeding heel discreet gegeven werd....er waren geen aanstootgevende lichaamsdelen zichtbaar voor de toeschouwers zeg maar ;-) . Ik heb zelf ook wel eens in een restaurant gezeten waar de borstvoedende moeder aan een langslopend en om voeding vragend kind ongegeneerd haar blote en erg zichtbare borst aanbood. In zulke situaties kan ik het me wel voorstellen dat er mensen zijn die er aanstoot aan nemen, hoewel ik het dan wel weer te ver vind gaan als ze er ook nog eens enkele zeer hoorbare opmerkingen over maken. Persoonlijk vind ik het geen probleem om zo´n voorstelling bij te wonen...ik ben tenslotte kraamverzorgende geweest maar ik vind het niet van hele goede smaak getuigen. Je kunt, als je dat kind perse wilt voeden ook wel wat discreter handelen....je zou ook gewoon een geschikter moment kunnen kiezen, het kind kan tenslotte ook wat anders drinken. Je hebt tegenwoordig zoveel speciaal voor voedende moeders ontworpen bovenkleding waardoor je je echt niet in allemaal bochten hoeft te wringen om jezelf wat te bedekken.Hoe denken jullie daarover, ben ik gewoon erg ouderwets of zijn er meer moeders die er zo over denken ?

10 jaar geleden

Ik vind het ook van de zotte dat mensen het aanstootgevend vinden eerlijk gezegd. Er is zoveel bloot en naakt op straat (denk aan reclame e.d.) en dan is een ontblote borst iets ongewoons? Ik voed zelf mijn dochter ook weleens in een restaurant als het zo uitkomt, wel altijd met hydrofiel doek over bovenkant heen of een sjaal, maar dan nog. Ik zou er niet voor naar de wc e.d. gaan hoor.. En die kleding die er speciaal voor gemaakt is, is meer voor als je kleinere borsten hebt. Ik heb deze kleding, maar is met grotere borsten echt niet ideaal in gebruik!

10 jaar geleden

Ik geef nu 6 maanden borstvoeding en doe dit ook in het openbaar. Wanneer hij honger heeft dan krijgt hij gewoon zo simpel is het. Ik ga toch ook eten als ik trek heb! Wel vindt ik dat het op en nette manier kan. Ik zorg er altijd voor dat ik met mijn rug naar andere mensen zit en als dit niet kan een doek over de boevenkant van mijn borst leg, al gaat dat nu moeilijker omdat de kleine boef de doek weg trekt tijdens het drinken. Ik zou nooit in op de wc gaan voeden of in een aparte kamer. Ik voel me namelijk prima op mijn gemak. Wij mensen hebben borsten iets seksueels gemaakt terwijl het voeden van je baby met de borst het meest natuurlijkste manier is. Daarnaast worden vrouwen die topless liggen wel geaccepteerd dus waarom het voeden van je baby/dreumes niet?

10 jaar geleden

Ik vind het persoonlijk ook niet erg om te zien, als het gebeurd. Ik woon echter in Turkije en daar is het ook niet helemaal gepast om in het openbaar "open en bloot" te voeden zeg maar. Als ik dan toch moest voeden (en ik kon het niet rekken tot we weer in de auto zaten ofzo bijvoorbeeld ;) ) dan deed ik er gewoon een hydrofiel luier overheen. Heb er de eerste maand wel tegenop gezien, maar boven alles gaat dat kleintje die honger heeft. Als het moet, dan moet het. Dan maar zo discreet mogelijk ;)

10 jaar geleden

Ik vind dat iedereen het zelf moet weten, maar zelf heb ik mijn kids nooit in het openbaar gevoed, vond ik niet prettig..