Snap
  • Baby
  • borstvoeding
  • motivatie
  • flesvoeding

Hey mama, je bent niet perfect. En dat geeft niet.

Nog een klein jaartje geleden had ik niets te maken met zwangerschap, mama zijn. Maar toen kwam Emma. En ik kwam er achter dat ik eigenlijk zeer weinig moeders in mijn omgeving had met wie ik iets kon delen of een advies vragen. Waarom? Omdat het ineens bleek dat het bij iedereen perfect gaat. Niemand had moeite met borstvoeding, niemand had moeite met baby die overdag niet slaapt, bij iedereen ging het oh so good en je vraagt je misschien al te snel af: zou het aan mij liggen?

Gelukkig heb ik deze mindset zeer snel laten varen omdat ik snapte dat heel veel vrouwen niet kwijt willen als het even niet mee zit. Iedereen met een baby kan vast wel bevestigen dat je f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h-e dagen met je kleine hebt maar óók de dagen wanneer het minder gezellig is, nietwaar? SO WHAT?! 

Waarom willen vrouwen altijd laten zien dat het perfect draait? Er is niets mis mee als je iets anders doet dan jouw vriendinnen, dat betekent niet dat het slechter is. Jij weet toch heus wel dat jij het beste voor jouw kind wilt? Ga op je gevoel af en, believe me, je wordt hier heel gelukkig van. Ik haal alles uit de kast om mijn baby blij te tevreden te houden, dat doe jij toch ook? Op JOUW eigen manier. Voor elke moeder bestaat er de perfecte manier voor haar baby, voor haar zelf. Sta mensen toe om iets niet leuk te vinden, om te judgen en laat jezelf daar niet door beïnvloeden. Je hoeft niet voor iedereen perfect te zijn want dat ben je ook niet. Ik ook niet. Durf jouw imperfectie ook te delen met jouw vriendinnen en andere mama's, sommige hebben het nodig om jouw verhaal te horen. Te horen dat ze niet enige zijn met bepaalde struggles. Laat dat perfecte plaatje nou gewoon varen. Help elkaar door je ervaring te delen en stop met elkaar onzeker maken.