Snap
  • Baby
  • moederschap
  • mamablogs
  • kraamtijd
  • kraamweek
  • Mijnkraamverhaal

Het tweede deel van mijn kraamweek

Het begin van de kraamweek thuis, ben je benieuwd hoe onze kraamweek in het ziekenhuis begonnen is? Lees dan de vorige blog.

De eerste nacht thuis is super goed gegaan, Giulia heeft weer heerlijk geslapen, wij waren blij om weer in ons eigen bed te liggen en onze hond en kat waren ook blij dat we weer thuis waren.

In de ochtend wordt Giulia gewogen, op dat moment zit ze net over de 10% verlies geboortegewicht. Doordat dit toch eigenlijk te veel is heb ik samen met de kraamverzorgster overleg met de verloskundige die in de ochtend ook even langskomt. Na overleg wordt besloten dat het op dit moment voor Giulia het beste is om te starten met bijvoeding zodat ze aan kan sterken en ik ga kolven zodat we kunnen zien hoe mijn productie er eigenlijk voor staat.

Lorenzo kon gelukkig gelijk een kolf ophalen bij een apotheek in de buurt, na de eerste keer kolven was het gelijk duidelijk waarom Giulia zoveel was afgevallen. Mijn productie was helemaal niet op gang gekomen, dus het was niet gek dat ze zo afviel aangezien ze bijna niks binnenkreeg.

Op dat moment vond ik het natuurlijk echt wel jammer dat mijn borstvoeding niet goed op gang was gekomen maar ik was ook blij dat we de mogelijkheid hadden om haar een fles aan te bieden zodat ze niet nog verder af zou vallen.

Ik bracht zelf de hele dag boven en grotendeels in bed door. Rond het avondeten heb ik mezelf naar beneden gesleept omdat ik even een andere omgeving wilde, dit koste al zoveel energie om heel even beneden te eten dat ik daarna versleten weer terug naar bed ging.

De tweede nacht thuis ging weer goed, Giulia sliep weer lekker en wij gelukkig ook.

Overdag ging het kolven weer verder, wat ik kolfde boden we Giulia eerst aan en daarna kreeg ze nog een flesje. Ik kolfde echt heel weinig maar elk beetje wat ik haar kon geven vond ik al mooi meegenomen. Tussen de flesjes door legde ik Giulia ook nog aan, de kraamhulp hielp hierbij om te kijken of ze toch goed dronk.

Ook vandaag ben ik weer de hele dag in bed gebleven samen met Giulia, alleen met het avond eten zijn we even naar beneden geweest.

De derde nacht thuis ging wat minder goed, ze had heel veel last van krampjes wat ook niet gek was want haar ontlasting was nog steeds niet echt op gang gekomen. Daarnaast moest ze natuurlijk ook nog wennen aan de flesvoeding, dat was in ieder geval wat we toen dachten.

Overdag was ze moe van de nacht maar nog steeds wel een beetje onrustig gedurende de dag.

Met het kolven lijkt het ietsje beter te gaan, ik heb nog geen super productie maar het wordt in ieder geval een klein beetje meer. Giulia is dankzij de extra bijvoeding niet meer verder afgevallen en zelfs weer een klein beetje aangekomen.

Het gevoel in mijn bovenbeen blijft weg en doordat Lorenzo maandag weer moet werken regelen we voor mij een bed voor in de woonkamer. Zodat ik overdag beneden kan blijven omdat één keer de trap op en af gaan op dit moment al zoveel kost en het ook niet veilig is als ik met Giulia in mijn armen de trap op en af ga. Alles om Giulia te verzorgen had ik sowieso al dubbel gelukkig zodat we dat ook beneden konden leggen omdat dat me wel handig leek, maar op dit moment is het ook echt nodig.

Doordat Giulia toch wel erg veel krampjes heeft en haar ontlasting niet goed opgang komt hebben we weer overleg met de verloskundige, voor nu blijven we het nog even zo proberen maar koemelkallergie komt wel gelijk ter sprake. Zowel Lorenzo als ik hebben dat gehad als baby samen met nog andere allergieën, daar is ze (helaas) erfelijk mee belast door ons. Hoe de zoektocht naar de juiste voeding voor haar verder gaat deel ik in een volgende blog.

De nacht is weer erg onrustig en dan breekt toch echt de laatste halve dag kraamhulp aan en is Giulia al 1 week oud. Zo gek hoe de week voorbij is gevlogen.

Wij zijn echt heel blij met de hulp die we gehad hebben van de kraamhulp en hoe ze geholpen heeft met het opstarten van de borstvoeding in overleg met de lactatiekundige en de verloskundige, ook al is dit bij mij niet goed gelukt ik heb er wel echt alles aan gedaan.

Op de kraamweek thuis kijk ik ondanks dat het misschien anders is gelopen dan we gehoopt hadden wel met een heel fijn gevoel terug.