Blog header image

Het taboe rondom Gender Disappointment

Het concept Gender Disappointment houdt in dat een vader of moeder in grote mate teleurgesteld is over het geslacht van de baby. Het is een veelvoorkomende situatie waar een groot taboe op rust.

Gender Disappointment leidt vaak tot schaamte- en schuldgevoelens. Ouders voelen zich veroordeeld door hun omgeving en zijn bang dat men vindt dat ze overdrijven. De stelling is immers vaak dat het geslacht niet uit moet maken, als het kindje maar gezond is.

Nadat iemand heeft gehoord dat het kind niet het geslacht heeft waarop gehoopt werd zijn de meest voorkomende emoties verdriet, schuldgevoel, schaamte en boosheid. Mensen voelen zich vaak ontzettend alleen met hun gevoel van teleurstelling. De gevoelens kunnen snel wisselen en kunnen door hormonen, slaapgebrek of stress rond de zwangerschap en bevalling veroorzaakt of erger worden.

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor de teleurstelling, bijvoorbeeld druk vanuit de familie. Het hebben van een bepaald beeld van een geslacht kan ook invloed hebben, bijvoorbeeld dat jongens druk en lastig zijn. Moeders van zonen zijn het vaakst teleurgesteld en zij hebben een grotere kans op het krijgen van een postnatale depressie dan vrouwen die een meisje krijgen.

Gender Disappointment komt niet alleen in Westerse landen voor, ook in bijvoorbeeld China in India. Daar gaat de voorkeur in de meeste gevallen uit naar een zoon.

Bianca Rozendaal, praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg, heeft een website over dit onderwerp opgezet om het onderwerp uit de taboesfeer te halen. Zij roept mensen én hulpverleners op om meer over dit onderwerp te praten en personen met Gender Disappointment serieus te nemen.

Bron: Genderdisappointment.nl / Volkskrant.nl

Liba
4 jaar geleden

Ik kan het mij heel goed voorstellen. Wij hoopten beiden heel erg dat we een zoon zouden krijgen en bij de 20 weken echo bleek deze wens uit te komen. Intens blij was ik dus ik kan me ook voorstellen dat je heel erg teleurgesteld bent als het niet is wat je hoopt. Wij hadden er ook nooit een geheim van gemaakt dat we graag een jochie wilden en 90% van de mensen in onze omgeving vond een zoon ook echt meer bij ons passen dan een dochter. Ik vind ook dat mensen er gewoon eerlijk voor uit moeten kunnen komen. Het is echt niet gek om een voorkeur voor geslacht te hebben. En daarnaast vind je het natuurlijk ook het allerbelangrijkste dat het kindje gezond is. Maar dat staat er helemaal los van.

Blog header image

De leukste én handigste hulpjes voor je kleine!

Deze multifunctionele stoelen maken het thuis weer een stukje makkelijker.

Leren lopen en spelen tegelijk? Of veilig eten zonder dat jij je handen vol hebt? Dit zijn de ideale stoelen om het allemaal wat makkelijker te maken!

Maak kennis met de multifunctionele kinderstoel en de baby loopstoel van Twinky. De kinderstoel is multifunctioneel, omdat je hem ook kan gebruiken als eetstoel en babywagentje. Laat je kindje lekker rollen, bevestig de afneembare tafel voor een hapje of zet je kleine veilig neer voor lege handen. 

De loopstoel van Twinky helpt met de ontwikkeling van je kleintje. Leer jouw kind spelenderwijs in beweging komen, want door de 3-delige speelset op deze loopstoel kunnen ze uren lang hun eigen gang gaan! Zo kan de kleine lekker lopen en trappelen en hoef jij er niet achteraan te hollen. Onze mommy influencers hebben ze uitgetest en vertellen graag hun eigen ervaring.

TODO: Add alt to media

Even de handen vrij

Charlotte (IG: @jufinhetmeesterhuis) is blij met de loopstoel, maar haar kindje nog meer. “Brent neemt zijn tijd met lopen, maar sinds we de Twinky loopstoel hebben en hij daar goed mee uit de voeten kan, begint hij ook zelfstandig langs de bank te lopen.” De loopstoel is inklapbaar, er kan een duwstang aan bevestigd worden en heeft een uitneembaar speelplateau. “Wij geven Brent hierin vaak ‘s ochtends zijn boterham en ‘s middags zijn tussendoortje, zodat ik op dat moment de handen vrij heb voor Julan. Echt ideaal!” Met de code CHARLOTTE15 krijg je nu 15% korting op de loopstoel.

TODO: Add alt to media

Samen spelen

Annemieke (IG: @kijkje.bij.annemieke) ziet hoe lief er thuis mee gespeeld wordt. De kleine in de loopstoel om het lopen te stimuleren en de grote broer helpt graag met duwen door de handige duwstang. "Broers en vriendjes voor het leven. Kijk ze gaan samen!" Met de code ANNEMIEKE15 koop je de loopstoel nu met 15% korting!

Hij kon niet wachten

Carlijn (IG: @carlijnbras) merkte tijdens het in elkaar zetten al enthousiasme bij de kleine. "Noud kon tijdens het in elkaar zetten van de loopstoel al niet wachten. Zijn gezicht nadat hij door heeft hoe het werkt zegt alles!" Het is niet alleen een looptrainer, maar ook een speel- en eetplek. Met de kortingscode CARLIJN15 krijg je nu 15% korting op de loopstoel. 

Racen in het wagentje

Pascale (IG: @pascaleaay) zet haar kindje graag in de 3 in 1 kinderstoel van Twinky. Het is een kinderstoel, eetstoel en babywagentje in één. “Je kan de poten er heel makkelijk afhalen en dan rolt ze door de kamer in haar babywagentje. Dat vindt Ziva, maar ook Luuk heel erg leuk! Samen racen.” Met de vrolijke speelboog is je kindje wel een tijdje zoet. Je krijgt nu 15% korting op de kinderstoel met de code PASCALE15

Ontdek meer

Wil je meer weten over de kinderstoel of de loopstoel van Twinky of ben je benieuwd naar meer producten? Neem hier een kijkje op de website! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Twinky.

Anoniem
23 uur geleden

Een loopstoel bevorderd de ontwikkeling van een babay niet, er is juist onderzoek bekend dat het de loopontwikkeling van kinderen vertraagd ipv versneld. Vreemd dat de loopstoel nog steeds zoveel gepromoot wordt, terwijl dit in sommige landen zelfs verboden is.

Anoniem
22 uur geleden

Een loopstoel is juist heel

Anoniem
22 uur geleden

Een loopstoel is juist heel slecht voor de motorische ontwikkeling. Kinderen komen soms bij de kinderneuroloog omdat de een neurologisch looppatroon ontwikkelen. In landen als Canada zijn loopstoeltjes verboden. Zou hier ook moeten!!!

Anoniem
2 uur geleden

Een loop stoel is gewoon slecht voor de ontwikkeling. Ze kunnen ergens naar toe waar ze normaal nog niet naar toe zouden kunnen. De wil om ergens iets te pakken zorgt voor de ontwikkeling van is kruipen, zitten staan en lopen. Bovendien hangen ze op hun bekken in zo een stoel en is er geen echte oprichtings steun reactie

Blog header image

Verwen jezelf en elkaar: 6 sexy kerstcadeaus voor onder de boom.

Zo wordt het pas een fijne Kerst!

Misschien ben jij wel op zoek naar een manier om deze feestdagen wat meer pit te geven aan je seksleven. Dan zit je helemaal goed: deze spannende verrassingen, geef je -jezelf of je partner- heel makkelijk cadeau tijdens de feestdagen. Van vibrators en bondage speeltjes tot glijmiddel en massageolie. Alles samen uitgepakt? Laat je betoveren door elkaar, knal de fles open en sluit het jaar af om nooit te vergeten.

1. Aftellen

Op zoek naar echt iets spannends om te geven? Denk dan eens aan een erotische adventskalender. Met dit cadeau voor jullie allebei ontdek je heel makkelijk nieuwe seksspeeltjes deze feestdagen. Bij de spannende EasyToys Adventskalender van 2022 staan jouw vijf zintuigen centraal. De aftelkalender zit bomvol sexy toys en luxe vegan friendly verzorgingsproducten. Perfect om de laatste weken van het jaar wat bruisender en spannender te maken voor jou en je partner. Er wachten 24 vakjes op je.

TODO: Add alt to media
 2. Teazers Pair Vibrator

Met deze vibrator voor koppels kunnen zowel jij als je lief genieten van een stimulatie. Dit speeltje kan namelijk aan beide uiteinden worden gebruikt en beide uiteinden kun je apart van elkaar bedienen. Zo kan je de vibrator precies instellen zoals je zelf wil. De ronde kant kan worden gebruikt als masturbator door de ring om de penis te schuiven en langzaam op en neer te bewegen. Ook kunnen de twee puntjes van de ring worden gebruikt voor een gerichte stimulatie van jouw clitoris. De andere kant van de toy is vooral geschikt voor penetratie. Kortom: genoeg te ontdekken zonder veel moeite!

TODO: Add alt to media
3. Lingerie mét extra’s

Deze sexy slip (jawel, inclusief een vibrator) zit nog comfortabel ook. Geef je partner de afstandsbediening en laat je opwinden op onverwachte momenten. Zorgt voor wat spanning met elkaar en hier en daar een lach-kick. Deze vibrerende slip van PantyRebel is gemaakt van fijn en zacht materiaal en is voorzien van een vakje waar de oplegvibrator precies in past. De vibrator heeft twaalf verschillende vibratie standen die te bedienen zijn met de draadloze afstandsbediening.

TODO: Add alt to media
4. Complete massage

Geniet lekker van momenten in je uppie of samen met je partner: deze Rosy Gold wand vibrator is een ideaal speeltje voor wat extra stimulatie. De vibrerende kop heeft tien standen waarmee je naast je clitoris ook andere gevoelige delen van je lichaam – of die van je lief - kunt stimuleren. Wees creatief en stimuleer alle gevoelige delen met de verschillende snelheden en patronen.

TODO: Add alt to media
5. Voor hem dus

Welja, deze Teazers orale masturbator is een orale seks stimulator voor mannen. De orale masturbator vibreert niet alleen, maar heeft ook een verwarmende werking voor extra stimulatie. De masturbator is voorzien van negen vibratiestanden, waarvan zes patronen en drie snelheden.

TODO: Add alt to media
6. Sexy cadeaus voor jullie samen

Deze luxe en discrete box zit bomvol speeltjes en is ook geschikt voor beginners. Nog steeds op zoek naar het perfecte cadeau voor jezelf en je lief? Dan is deze Loveboxxx een toffe keuze. Het bevat een combinatie van speeltjes voor mannen en vrouwen: een clitorisvibrator, een vibratie-eitje met afstandsbediening, een vibrerende cockring, kietelaar en spannende seksdobbelstenen. En in de toybag berg je alles gewoon weer makkelijk op.

Dit en véél meer spannende tips en sexy cadeaus voor de feestdagen vind je op Easytoys.nl

Dit artikel is in samenwerking met EasyToys

Joann123
4 dagen geleden

Wat leuk zeg!

Anoniem
3 dagen geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Altijd een kind te kort

Doorgaan na verlies. Het is goed, maar ook verrekte moeilijk.

Gisteren ging ik veel te laat naar bed omdat ik naar het Nederlands Elftal 'moest' kijken. En vanmorgen vond mijn jongste het rond zes uur weer genoeg geweest.
Ik parkeer hem voor de tv en zet voor mezelf een extra sterke kop koffie. Ik nestel mezelf op de bank met een dekentje en open instagram op mijn telefoon. Één van de eerste berichtjes die ik zie gaat over Wereldlichtjesdag. Morgen.

'O,' is mijn eerste gedachte. 'Daar ben ik nog helemaal niet mee bezig geweest. Goed teken.'
Gevolgd door de gedachte: 'Goed teken? Hoezo is het een goed teken dat ik niet bezig ben met één van de weinige dingen die ik nog voor mijn kind kan doen?"

Doorgaan na verlies. Het is goed, maar ook verrekte moeilijk. Het is constant een balans zoeken tussen stil staan en doorgaan. Het is liefde voelen die nergens heen kan en er daarom soms uitstroomt in dikke tranen. Ook nog jaren later.

Het is je afvragen of de omgeving misschien vindt dat je er te veel over praat, terwijl je zelf vindt dat je dat te weinig doet. Omdat het soms voelt alsof het allemaal oké is. En het is oké, mijn leven is meer dan oké. Ik ben oprecht gelukkig, zelfs op dit belachelijk vroege tijdstip met de slaap nog in mijn ogen.
Maar ik verloor mijn baby. En dat is niet oké. Dat zal het ook nooit zijn.

Morgen brand ons kaarsje weer. Omdat dat het enige is wat ik nog voor Liv kan doen. En ook al ben ik door gegaan, ik blijf soms ook even stil staan. Bij wat was, maar niet mocht zijn. Altijd een kind te kort.