Snap
  • Baby
  • babykamer
  • inspiratie
  • interieur
  • jungle
  • stylen

Het stylen van een babykamer.

De een vindt het een feestje, de ander verschrikkelijk.

Voordat ik zwanger was, wist ik het al. Mocht ik zwanger raken en ongeacht het geslacht, zou ik gaan voor een jungle thema. Ik wilde graag behang met verschillende dieren, wat tegelijkertijd toch rust uitstraalt. Na veel struinen op het internet. Jaa, uren!! Stuitte ik op een behang bij een Scandinavisch bedrijf. Een paar weken heeft het geduurd, voordat ik het had. Maar dat had ik er wel voor over. Het behang had een aquarel-look. Dus het leek net dat de dieren geschilderd waren. Vele mensen dachten ook op facebook dat het geschilderd was. Hoe leuk!!

Eén muur hadden we behangen. De andere muren gingen we verven. Je ziet voornamelijk dat okergeel gecombineerd wordt met een jungle behang. Ik vond dit niet leuk voor een meisje en ik wilde niet voor ‘’standaard” gaan. Toen kwam ik uit bij de kleur oranje. Normaal gesproken zou ik hier niet snel voor kiezen. Maar binnen de kleur oranje heb je verschillende tinten. De kleur perzik vind ik dan wel mooi. Ook kwam ik erachter wat voor positieve effecten oranje heeft op het gevoel en de emoties van kinderen. Hierdoor werd mijn gevoel versterkt dat dit een goede keuze was. Net als bij geel denk ik bij de kleur oranje aan de zon, warmte en vrolijkheid. Ook in combinatie met de witte meubels houten/natuurlijke materialen en gouden accenten in de kamer leek het me mooi en fris staan. Daarnaast heb ik voor een lamp gekozen die stralen projecteert op het plafond. Net als de zon!

Tuurlijk vond ik het wel een beetje spannend hoe het uiteindelijk uit kwam te zien. Vele zeiden ook tegen me, oranje? Zou je dat wel doen? Je gaat dan lichtelijk twijfelen, maar ik dacht nee, ik geloof hierin. En het ligt er natuurlijk ook aan, hoe en in welke mate zet je deze kleur in. Het resultaat mag er wezen vind ik :) 

Inmiddels slaapt mijn kleine meid alweer 8 maanden in haar kamertje. (Eerste maanden bij ons in een wiegje geslapen) Ze slaapt er heerlijk. Ik denk ook écht dat kleur voor een deel invloed heeft op het slaapgedrag. 

Vond jij het ook een feestje om de babykamer te stylen?

Liefs Krullie!

Snap
Snap
Snap
Snap

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Krullie34?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.