Snap
  • Baby
  • baby
  • ontwikkeling
  • spel
  • #spiegel
  • Spiegelspel

Het spiegel spel

Uren plezier

Hoe simpel en hoe leuk. Deze kleine meid van bijna 6 maanden vindt de spiegel vanaf maand 3 super interessant. Dat kindje aan de andere kant doet altijd gezellig mee. Ze kan uren gek doen tegen de spiegel, super leuk. Wel even de speeksel splatters na gebruik verwijderen. Deze spiegel heeft ze van opa gehad en wordt bijna dagelijks gebruikt. 

Deze handspiegel zet ik op tafel, op de kinderstoel, op een kussen bij de wipstoel, op de bank, leg hem op het boxkleed of houd hem zelf vast. Ik hoef verder niks te zeggen of te doen. 

De meest gekste geluidjes, lachjes en bewegingen komen aan bod. Soms kijk ik over haar mee en maak zelf een geluidje of trek een raar gezicht. Ze lacht dan hard tegen de spiegel. 

Helemaal begrijpen wie die meid daar is zal ze nog niet doen, al lijkt het soms van wel. Als ik mee kijk in de spiegel draait ze naar mij en dan weer terug naar de spiegel en dan weer naar mij, soms duwt ze me ook nog eens weg. 

Wat ook leuk is, is samen voor de grote spiegel in de hal te gaan staan. Daar kun je jezelf helemaal in zien. Dan hangt ze naar de spiegel toe en slaat er tegenaan. Samen gek doen en lachen. 

Deze dame probeert te kruipen en staan wat nog niet goed lukt. Ik leg een boxkleed op de tafel en leg haar op de rug zodat ze zelf draait naar de buik en gaat mopperen omdat ze niet kan kruipen. Dan leg ik de spiegel onder haar neer zodat ze erin kan kijken. Het mopperen stopt en gaat dan actief op de spiegel in. Hoe ze het doet wil je niet weten, maar soms ligtze dwars over tafel of op haar rug met de spiegel in haar hand. 

Zodra ze dat andere kindje beu is in de spiegel duwt ze hem weg of draait de spiegel op....ja of op de grond. 

Een simpel iets en toch zoveel van leert, leren kan leuk zijn

Snap