Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het leed dat zieke kinderen heet....

Tot de geboorte van mijn tweeling in februari 2014 had mijn dochter wel eens een snottepin of een keer buikgriep, maar nu...

Februari 2014, we zijn dolblij want er zijn twee kleine boefjes bij. Ze worden 3 weekjes te vroeg geboren maar met een gewicht van 3400 gram en 3200 gram hebben ze niks te klagen. Met drie weken is de eerste middenoorontsteking een feit, met vijf weken de tweede en met acht weken de derde en dat bij hetzelfde kind.

Met nog een aantal oorontstekingen komen we rustig en genietend van ons mooie gezin tot eind november 2014. Dan begint het leed dat zieke kinderen heet. Van een buikgriep, in de griep, in oorontsteking, in zeer hoge koorts, weer naar buikgriep, weer naar griep, weer naar oorontsteking.... Van buisjes naar heftige koortstuipen, naar weer buikgriep, naar Rota virus, naar lange ziekenhuisopnames, naar artsenbezoekjes, naar heel veel slapeloze nachten en veel zorgen, maar ook de spanning die het met zich meebrengt.

Doen we het wel goed, waarom zijn ze steeds ziek, waarom zijn andere kinderen na een week wel opgeknapt? Kinderen maakt je onzeker en zwak, maar ook komt er een bepaalde oerkracht in je op: daar waar je voor jezelf niet opkomt en het allemaal te lang laat sudderen, sta je als een blok voor je kind.

Het voorjaar start, de zon begint te schijnen. Het mooie weer zorgt vast voor veel gezondheid en bacterie en virusvrije maanden en dus rust.

8 jaar geleden

Thanks, ik zal het eens googlen. Ze zijn tot januari 2015 nog nooit naar de opvang geweest. Daarna 1x, maar omdat ze steeds ziek zijn is het bij die end keer gebleven. In november en december niet, maar wel al ziek sindsdien en lijkt het me dus sterk dat het daarvandaan komt.

8 jaar geleden

Gaan je kindjes naar de opvang als je werkt? Daarvan hoor je vaak dat kinderen sneller ziek zijn en elkaar aansteken en als je een kind hebt dat pech heeft dan zit ie vaker onder de pannen dan een ander. Ik heb gelezen dat het heel normaal is dat kindjes 10 keer per jaar verkouden zijn. Ik heb vandaag een folder meegenomen wat ging over CVID, dit is een afweerstoornis waar artsen niet meteen aan denken. Misschien moet je dat eens googlen Vaak oorontsteking is een van de symptomen.