Snap

Het leed dat voetenzak heet..

Ik riskeer het nu om over te komen als een totale loser. Maar so be it....

Sinds een week of 3 zit Jaé-Lynn in de grote meidenwagen. De bak daar wou ze na 4 weken al niet meer in. En de Maxi-Cosi werd gewoon echt te krap. Dus de wandelwagen inzet ging erop. Dat was ook al een klote werk. Niet het erop zetten. Dat is zo gedaan. Tenminste.. als je onthoudt hoe je dat f-ing ding ook alweer uitklapt….

Daarna komt het drama van alle riempjes verstellen. Geen idee dat je dit op verschillende manieren kan doen. Nu ik het heb gedaan snap ik het. Is je kindje wat kleiner, dan moeten de riempjes lager, groter hoger. Ja, duh.. maar k*t werk. Je moet het uiteinde, waar zo’n groter/kleiner schuifding gedoe aan zit (je weet wel..), draaien en door een klein gaatje schuiven. En dat 3 keer.. Onthoudt deze handeling..
Toen ik 20 minuten later mijn wagen eindelijk gebruiksklaar had, was het passen met de baby. G*dgloeistinkende…… En opnieuw.. Thank goodness, tweede keer raak!

Ik had tot vandaag Jaé onder een fleece dekentje als wij op pad gingen. Want het was wel fris, maar nog niet heel erg koud. Dus koos ik ervoor de voetenzak nog niet te gebruiken. Want Jaé heeft het heel snel heel warm. Maar nu werd het wel heel erg fris, dus vandaag besloot ik dat het tijd was voor de voetenzak. Nog nooit in mijn leven heb ik een voetenzak gebruikt. Maar als je de zak ziet, dan denk je.. die leg ik er gewoon in..

Nee.. niets is minder waar..

De voetenzak heeft gaatjes. Gleufjes. Wat moet er door die gleufjes? Die vervloekte riempjes… Het is een wagen met een 5 punten riempje, ja heel veilig. Heel fijn. Ja.
Ah fijn. Dezelfde handeling als voorheen. Dus riempjes los. Riempjes door de gleufjes. Het onderste (tussen de benen) riempje kreeg ik niet van het kussentje af. “Hoe in HEMELSNAAM krijg ik dit ding eraf?!?” Groter maken en dan past hij net net net door de onderkant. ZUCHT. Ik zie drukknoopjes.. waar moeten de drukknoopjes aan vast? Aan de bovenkant? Daar zit de kap.. Dus waar aan de bovenkant? Ik voel geen drukkoopjes aan de bovenkant bij de kap. ZUCHT. “Waar in HEMELSNAAM moet ik die stomme drukknoopjes aan vastmaken?!?” Voelen, voelen, voelen.. Ah de kap zit vast met drukknoopjes.. Ah de voetenzak heeft dubbele drukknoopjes. Zou ik hem dan tussen die van de kap moeten vastmaken? Vast wel, dat klinkt handig.. logisch? Misschien niet.. Handig? Misschien wel..

Okee, drukknoopjes los. Ik krijg die zak er niet tussen hoor.. Hoe krijg ik nou weer… dit zit toch vast? “Hoe in HEMELSNAAM haal ik die kap los?!?” Ah.. klittenband.. Juist.. Voetenzak vast. Kap vast. Riempjes Vast. Jaé-Lynn niet vast.. “OOOOH MYYYYY GOOOODDDD!!!!”

Riempjes te strak….. Adem in, adem uit.

Jaé eruit. Kussentjes los. Riempjes groter. Jaé erin, riempjes vast. Riempjes te groot.. ZUCHTTTTT.
“Weet je Jaé, je zit toch in die zak. En zo groot zijn die riempjes nou ook weer niet. Dus.. hé.. Is wel even goed zo”. Gedoe.

Uiteindelijk had mevrouw het veel te warm in de voetenzak met haar winterjas. Ik had 2 opties. Voetenzak eruit. Of een nieuwe jas. Juist. Jaé-Lynn heeft een hele mooie nieuwe jas. Een maatje groter, zodat dit wat dunnere jasje straks in de lente ook gedragen kan worden. Perfecte oplossing. Als je het mij vraagt. 

7 jaar geleden

Zeker weten! Ben gelukkig geen opgever!

7 jaar geleden

Oooh! Vreselijk! En ook allemaal net niet goed versteld enzo......

7 jaar geleden

Haha ja dragen doe ik vaak als ik korte afstanden ga, bijvoorbeeld brengen naar de opvang, en dan in de doek. Heerlijk ding is dat! Maar naar de stad vind ik toch wel echt de wagen handiger!

7 jaar geleden

Ja het blijft af en toe een gedoetje hè?! Voelt wel extra goed als het dan lukt!