Snap
  • Baby
  • tanden
  • krijgen

Het leed dat tanden krijgen heet

Bij de jongste uk is tanden krijgen niet vanzelf gegaan. Waar we bij de oudste wel wat huilerige dagen hadden heeft uk nr 2 er veel meer last van. 

Het begon in mei 2018. 5 maanden oud en niet te genieten. Twee bulten op zijn bovenkaak kondigde tanden aan. Na een grondige inspectie waren ook de 2 onderhanden in aantocht. Ja joh doe er gewoon 4 tegelijk. Veel huilen,  verhoging, niet willen eten,  zure broeken, kapotte billen en ook nog even een schimmeltje erbij. Tel daar de gebroken nachten bij op en je kan bedenken dat we allemaal niet de vrolijkste waren. Na een maand sudderen met de tanden waren ze door!  Woehoe. Nou zullen we wel even verlost zijn aangezien je er 4 kreeg 1 een maand en je nog geen 6 maanden bent. Helaas te vroeg gejuicht. We gaan op zomervakantie met de tent lekker kamperen. Heerlijk er even tussenuit. Ach nee hé weer jammeren, kwijlen, zure broeken, schimmeltje op de billen en jawel de de bovensnijtanden komen eraan. Ruim 2 weken over gedaan maar dan heb je ook wat. Jammer dat ze in onze 3 weken vakantie door kwamen. De campingburen en verder hebben het ook meegekregen helaas. We deden er alles aan om het zo dragelijk voor iedereen mogelijk te maken,  zetpillen, tandenspul, ijsjes, hard kluifspeelgoed,  zacht gekoeld kluifspeelgoed en schimmelzalf.

Naja je hebt ze en nu is het toch wel even klaar. Je loopt wat voor op schema qua tanden.

Half september. Jeetje wat heb je, je bent zo naar en hangerig. Inspectie in de mond leert ons dat er een kies aan komt! Een kies! je bent 9 maanden doe normaal. Maar ja wij kunnen die niet tegenhouden. Van half september tot half december was je op en af aan het jammeren, schimmeltje,  zure broeken en dat allemaal voor 4 kiezen. 

En dan als laatste klapper ben je van half maart tot half april bezig om er 2 ondersnijtanden, en 4 hoektanden bij te krijgen. Dit was toch wel het vervelendste gedeelte van het tanden krijgen. Alles wat ik hier boven heb beschreven aan kwalen kwam in veelfout voorbij. De apotheker zag mij al aankomen en stond zowat al klaar met de schimmelzalf en het tandenspul. 

Nu met 16 maanden is alles door. Die laatse 4 kiezen mogen wel even wachten. Maar jouw kennende komen die ook vlot. Het tandenschema heb je totaal aan je laars gelapt. Je hebt een tijdje met een gek bakkie gelopen. 4 boventanden en 2 ondertanden. Maar je wist wel raar met die tanden want je kom alles eten en fijnmalen.