Snap
  • Baby
  • vreemd
  • Kraambezoek

Het leed dat kraambezoek heet.

Hoe ik mijn kraambezoek heb ervaren..

Als allereerste is het geen verwijt naar iemand. Maar een wake up call. En als iemand al moeite neemt op bezoek te komen ben ik daar zeer content mee. Maar op op sommige momenten had ik echt waarom.. 

Ik ben ondertussen moeder van twee gezonde dochters. En twee keer bevallen en twee keer kraambezoek mogen ontvangen. Als ik andere blogs lees hoe sommige kindjes er aan toe zijn mag ik echt op mijn blote knieën bedanken hoe alles is verlopen. 

Mijn eerste bevalling had ik veel complicaties. Totaal ruptuur. Gehecht op de operatiekamer. Veel bloedverlies en een heel pijnlijk onderkantje wat een jaar heeft moeten herstellen. Een behoorlijke deuk in je roze wolk. Als je besluit om te stoppen met borstvoeding omdat je het niet trekt was dit echt de zoveelste deuk.. De twee bevalling was goed! Alles onder controle en pijn was te doen. Weinig schade en minimale bloedverlies door een actieve houding van de verloskundige! Echt chapeau! Mijn tweede dochter was iets minder goed aan toe. Ik kan gerust zeggen..  bijna overleden.. 

Wonder boven wonder ben ik en mijn jongste dochter goed hersteld en gaat het nu goed. 

Maar tijdens mijn kraamperiode vond ik sommige kraambezoek niet fijn.

Tot aan sommige die hun verhaal vergelijken met mijn verhaal..

Er is letterlijk gezegd 

- knippen doet meer pijn dan scheuren.. 

- maar jij hebt geen vacuüm pomp gehad. 

- maar je bent niet ingeknipt 

- waarom stop je met borstvoeding? 

- je moet bier gaan drinken voor je productie.. 

- wat loop je raar.. met een bespottend lachje erbij.

Ja serieus.. en vaak kreeg ik hun verhaal ook nog te horen hoeveel hechtingen ze hadden.. fijn omdat nog eens te horen. Ik stond soms op het punt om te antwoorden geen idee wil je die van mij tellen? 

Als net bevallen moeder wil je niet andermans verhaal horen. Misschien als ik erom vraag maar niet zomaar. Je wilt je verhaal kwijt. Even trots je dochter laten zien. En meer ook niet. 

Misschien waren het de hormonen die alles wat heftiger heeft opgepakt maar toch.. waarom? Kunnen we niet wat liever zijn tegen de kraamvrouw?? 

4 jaar geleden

Ik heb 2 x na 6 weken een kraamborrel gehouden. Die heel dicht bij stonden mochten wel komen hoor. Meestal komt het verhaal weer terug na het horen van het verhaal van de kraamvrouw. Nu viel t bij mijn 2 bevallingen wel mee. Maar die herkenning dat ze vragen bij de bevalling, zou ik een spiegel pakken zodat je de haartjes kunt zien. En ik die alleen maar riep, " nee, hij moet eruit" ?? nu bijna 11 jaar verder. Maar dat is altijd wat weer naar boven komt als ik bij een kraamvrouw ben. Maar ik zal het niet zo heel erg uit de doeken doen, mijn verhaal hebben ze toen al gehoord

4 jaar geleden

Oh, kraambezoek. Mijn man aan zijn ouders: willen jullie nog wat te drinken? En ik dacht alleen maar: nee!! Stuur ze naar huis!! Ik heb geleerd dat ik dat gewoon brutaal moet zeggen bij de tweede.