Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het kiezen van een kinderwagen ……een hele opgave….

Voor wie het nog niet wist: Nederland is kinderwagenland! Waarom dan? Lees verder!

Voor wie het nog niet wist: Nederland is kinderwagenland!

In ons miniscule, koude landje aan de Noordzee zijn er ongeveer net zoveel merken kinderwagens op de markt als amateur versies van 'I did it my Way' op Youtube.

OK. Misschien niet de beste vergelijking, maar je begrijpt hopelijk ons punt. Kiezen uit deze overdaad is gewoon erg moeilijk, helemaal als nieuwe ouders die binnenkort hun eerste kindje krijgen.

Toch is het makkelijker dan het lijkt. Het valt en staat bij een goede oriëntatie vooraf, je budget bepalen, logisch nadenken en vooral uitsluiten van wat je NIET nodig hebt. Inderdaad. Uitsluiten.

Wat heb je bijvoorbeeld aan een 'off- road'- kinderwagen (ja, ze bestaan echt!) als je alleen maar op verharde wegen gaat lopen? En, heb je dat leren handvat echt nodig of ga je liever voor iets wat praktisch is, ook als het regent?

Kijk dus vooral naar wat je nodig hebt en hoe je de wagen gaat gebruiken. Ga je 'm bijvoorbeeld gebruiken voor de dagelijkse boodschappen dan is een opbergruimte onder het kinderzitje erg makkelijk.

Ben je van plan om veel met de auto of vliegtuig te gaan reizen? Neem dan iets waar je je Maxi- Cosi op kunt vastklikken en iets wat gemakkelijk in te klappen is.

Op deze manier valt waarschijnlijk al zo'n 70% van alle wagentjes af, zodat je je kunt concentreren op een aantal merken (maximaal 3 a 4 of minder)  om daar een keus uit te maken.

Laat je dus vooral niet gek maken in al die megastores waar je door de bomen het bos niet meer ziet...... luister naar jezelf en wees concreet en praktisch, hoe leuk het shoppen ook is :-)

Sinds kort is Organic Rompers officieel dealer van Babyjogger , een prachtig Amerikaans merk dat veel verschillende modellen kinderwagens produceert met de nadruk op gebruiksgemak en een geweldige kwaliteit.

We hebben voor Babyjogger gekozen omdat de Nederlandse markt als overspoeld is met veel traditionele merken die volgens ons vooral erg trendy proberen te zijn. Dit terwijl de nadruk bij een kinderwagen juist in de eerste plaats op gebruiksgemak en kwaliteit moet liggen, zowel voor moeder als uiteraard ook voor kind.

Gelukkig weet men bij Babyjogger ook erg goed hoe ze stijl en kwaliteit kunnen combineren. En daar houden wij van!

Veel succes bij het uitzoeken van je nieuwe kinderwagen!

11 jaar geleden

Bij ons was past hij in de auto ook erg belangrijk!! Veel mensen kopen wagens en past amper in de auto! Zoals die stokke mooi maar paste niet... bugaboo is onze keuze opgevallen en gewoon 2e hands krengen zijn al duur genoeg