Terug
Blog header image

Het drama dat knuffel heet

In het kader van ‪#‎weekvandeverlorenknuffel‬ ga ik in mijn nieuwste blog met de billen bloot en deel een best wel gênant verhaal...

Gisteren op het nieuws zag ik dat de NS deze week heeft uitgeroepen tot ‘De week van de verloren knuffel’. Een super leuk initiatief. En ook een heel mooi initiatief, want ik weet als geen ander hoe erg het is om één van je liefste en trouwste vrienden op de wereld te moeten missen: je knuffel. Ik heb mezelf maar wijsgemaakt dat mijn vriend nu het leven leidt waar ik altijd van gedroomd heb, wonende in New York, want dat is de plek waar ik ‘Poes’ ben kwijtgeraakt. Hij had het slechter kunnen treffen. Waar ik zestien jaar voor nodig had, speelt Sam in slechts vijf maanden tijd klaar. En hij is inmiddels niet één, maar al twee knuffels kwijt…

Ik heb dit verhaal nog nooit eerder online gedeeld, want zeg nou zelf, het is best gênant om op je zestiende nog een knuffel mee te nemen op vakantie. Maar in het kader van ‘De week van de verloren knuffel’ en omdat het stiekem best een grappig verhaal is, ga ik nu toch met de billen bloot.

In New York gebeurt het

Op mijn zestiende mocht ik met mijn vriendin en haar ouders mee op vakantie naar New York. Toen ik dit hoorde zat ik te stuiteren op mijn stoel. NEW F*CKING YORK! Ik had zelfs nog nooit gevlogen en nu ging ik gewoon naar de Verenigde Staten. Iets waar ik al van kinds af aan van droomde.‘Yeah!’ De vakantie was, zoals ik al voorspeld had, in één woord: GEWELDIG! Maar… er kwam wel een kleine smet op het geheel door het drama dat zich in ons hotel afgespeeld had. Het drama dat 'Poes' heet…

Toen we na een lange dag de toerist uithangen terugkwamen op onze schone hotelkamer, was mijn knuffel - simpelweg genaamd ‘Poes’ (alhoewel simpel, het was officieel een hond dat er eerder uitzag als een schaap dan als een poes) - weg. Hoewel ik zeker wist dat ik hem op bed had achtergelaten, heb ik de hele hotelkamer uitgekamd: van het bed, tot aan het keukentje en zelfs in de douche heb ik gekeken. Maar ‘Poes’ was weg. Spoorloos verdwenen. Waarschijnlijk met het verschonen van de bedden per ongeluk tussen de lakens terechtgekomen en meegenomen door de schoonmaakster. Ook al was ik al zestien, mijn wereld stortte voor mijn gevoel op dat moment in. Al zestien jaar was ‘Poes’ mijn beste vriend. Lief en leed had ik met hem gedeeld. En nu was hij helemaal alleen, in een vreemd land, en zou ik hem hoogstwaarschijnlijk nooit meer terugzien.

Maar nu komt het ergste van alles. Ik wilde ‘Poes’ koste wat kost terugvinden en dus gingen mijn vriendin en ik naar de receptie, waar ik keihard huilend in ‘tiener Engels’ tegen de baliemedewerker zei: ‘Help, I lost my pussy’. Op dit moment plas ik gewoon weer in mijn broek van het lachen. Op dat moment echter had ik geen idee van wat de uitspraak in de oren van alle mensen die op dat moment in de lobby stonden écht betekende. Ik zal ongetwijfeld rare blikken hebben gekregen van mensen, maar dat is me op dat moment helemaal ontgaan. En ik maakte het alleen maar erger door er nog aan toe te voegen: ‘Well, it is called Pussy, but it is actually a dog and looks more like a sheep’. Dat dus. Het moge duidelijk zijn dat ‘Poes’ nooit meer is teruggevonden. In ieder geval niet door mij. En ik denk eerlijk gezegd ook niet dat iemand anders blij gemaakt is met dat vieze, versleten ding. (Poes, mocht je dit lezen: sorry voor de lelijke woorden).  

Sam kan het ook

Dit verhaal kwam pasgeleden nog ter sprake toen Sam zijn allereerste knuffel kwijtraakte. Waarschijnlijk uit de maxi-cosi gevallen toen ik hem uit de auto tilde. Natuurlijk was het zijn allerleukste knuffel. Zo zonde! Gelukkig is hij zich er op deze leeftijd nog niet van bewust en vond ik het dus erger dan hem. Toen ik mijn vriendin - waar ik destijds mee naar New York ben geweest - daarna aan de telefoon had, kwam dit voorval ter sprake en rakelden we natuurlijk meteen het ‘Poes’-verhaal op. Wat hebben we weer gelachen! Gelukkig eindigde het verhaal van Sam positiever, want hij heeft een nieuwe versie van zijn knuffel gekregen van de vrienden waar we de eerste versie ook van hadden gekregen. Super lief! En gelukkig heeft Sam nu nog niet de leeftijd waarop hij kan zeggen: ‘Maar dat is niet de echte. Hij ruikt en voelt anders.’ Hij heeft hem dankbaar geaccepteerd. Net alsof er niets gebeurd was.

In de tussentijd is ook knuffel nummer twee zoekgeraakt. Dit keer weliswaar een andere als de eerste keer, maar net zo zonde. En waarschijnlijk op dezelfde manier gebeurd: uit de maxi-cosi gevallen. Dit heeft me dan ook doen besluiten om tegenwoordig alleen maar harde speeltjes in zijn maxi-cosi te vervoeren. Die hoor je tenminste kletteren op straat als ze eruit vallen.

De week van de verloren knuffel

Maar ik en Sam zijn niet de enigen die knuffels kwijtraken, zo blijkt. Jaarlijks laten duizenden mensen per ongeluk voorwerpen achter in de trein, waaronder veel knuffels. Om deze reden heeft de NS de week voor Sinterklaas uitgeroepen tot ‘De week van de verloren knuffel’ en hebben ze in de afgelopen week elke dag een foto op hun social media kanalen geplaatst van gevonden knuffels die graag naar hun eigenaars terug willen. In totaal gaat het bij deze actie om vijf knuffels en het doel van NS is om deze alle vijf voor Sinterklaasavond te hebben herenigd met het kindje dat hem verloren is. Meer informatie vind je op de site van de NS, of op hun social media kanalen.

Ik hoop echt dat de NS erin slaagt hun doel te behalen en de vijf knuffels met hun eigenaars te herenigen, want ik weet als geen ander hoe het is om je meest dierbare pluchen vriend te moeten missen. En nee, helaas zit ‘Poes’ er niet tussen…

Annemiek2
7 jaar geleden

Ik heb ook maar even gekeken en helaas apie zit er ook niet tussen ;). Ik ben mijn aap wel in de trein verloren en omdat ik het zo'n mooi en lief verhaal vind vertel ik het wel eens als ik zoiets als dit voorbij zie komen. Want wat gebeurde er toen dit kleine meisje (ik denk) 33 jaar geleden haar apie verloor?? Nou die werd dagen later toch terug gevonden hoor. Maar die moest wel gewassen worden want die was erg vies geworden van de trein. Jaren later meer dan 25 jaar later dus hoorde ik hoe het werkelijk zat... Apie was niet terug te vinden maar apie was wel nog te koop. Je voelt hem al aankomen ;). Inderdaad apie werd nieuw gekocht maar er was wel ineens een baby apie bij. Ik weer gelukkig en ik kon weer goed slapen met m'n allesie. Met dit verhaal in mijn achterhoofd heb ik nog net niet hemel en aarde bewogen voor een stel reserve knuffels van de allesie van zoonlief. Ook heb ik 2 knijpers van bretels aan een elastie met stof er omheen gemaakt zodat ik die knuffel vast kan zetten zodat die niet zo snel verloren gaat. Op je 16de nog een knuffel? Ach wat maakt het uit. Sommige hebben dat nodig en kunnen moeilijk zonder.

Lindsy83
7 jaar geleden

Haha, hoewel het voor jou toen echt niet leuk moet zijn geweest heb ik wel even smakelijk gelachen om je verhaal! Ik vind het ook altijd zo sneu als een kindje iets verloren heeft. Regelmatig zie ik in winkels bij de kassa voorwerpen liggen van kindjes... Vroeger dacht ik altijd, hoe kunnen mensen nou zoiets kwijtraken? Nu ik zelf een kleintje heb weet ik heel goed hoe en vind ik het alleen nog maar zielig...

Annemiek2
7 jaar geleden

het was inderdaad niet leuk maar ik was maar wat gelukkig dat ik apie weer had. Ik keek wel heel raar toen ik de waarheid hoorde maar ik kan er zeker om lachen en vond het ook zo verschrikkelijk lief dat mijn ouders al die tijd deze "leugen" in stand hebben kunnen houden. Het was, net als jouw poes, mijn allesie. En ja je mag er om lachen ik kan er ook om lachen hoor ;).

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Ben jij co-ouder of ben je de minstverdienende partner, heb je een kind van 12 jaar of jonger en doe je geen belastingaangifte?