Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • tweedekindje
  • Mamavantwee
  • Broertjeofzusje
  • tweeondertwee

Het begint weer te kriebelen...

Voor ons is altijd wel duidelijk dat we het niet bij maar één kindje wilde houden. We wilde toch wel heel graag een broertje of zusje voor Dex. Mijn grote wens was ook om hier niet teveel leeftijdsverschil tussen te hebben zitten, zodat ze echt samen zouden opgroeien. Toen Dex een maand of 8/9 was, begon het alweer te kriebelen bij mij. Wat zou het leuk zijn om voordat Dex twee is, een broertje of zusje voor hem te hebben? 

Rob en ik zijn hierover in gesprek gegaan en eigenlijk was onze enige voorwaarde dat Dex zou moeten kunnen lopen, voordat de baby zou worden geboren. Gezien Dex nu 8/9 maanden was, en daar 9 maanden bij opgeteld, Dex toch wel zou moeten lopen tegen die tijd. Voor ons stond er dus eigenlijk niets meer in de weg en we besloten gehoor te geven aan onze wens voor een tweede kindje.

Na de bevalling van Dex ben ik niet meer aan de pil geweest o.i.d. dus mijn lichaam hoefde niet meer in een cyclus te komen. Ik wist al wanneer mijn eisprong was en wanneer ik vruchtbaar was. Ik merkte dat ik hier meer mee bezig was dan bij Dex: In de gaten houden wanneer de eisprong was voor de beste kansen en rekenen naar de volgende menstruatie. Deze kwam, perfect op tijd. Dit voelde als een teleurstelling, maar aan de andere kant, we waren nog maar net begonnen, dus zo gek is het niet. Weer brak er een maand aan waarin ik in de gaten hield wanneer mijn eisprong was en wanneer we het beste gemeenschap konden hebben. Ik probeerde dit wel op een zo'n natuurlijk mogelijke manier te laten gaan, in plaats van heel geforceerd van; nu moeten we, het moest wel leuk blijven!

Een paar dagen voor mijn menstruatie, en ik weet het nog precies, merkte ik toen ik naar de wc liep op mijn werk, dat mijn borsten zeer deden. 'Het zal toch niet...' was wat ik dacht. Maar mijn borsten bleven pijnlijk, ook de dagen erna. Voor de zekerheid had ik toch maar testen in huis gehaald, maar ik wilde niet te vroeg testen. Ik wilde minimaal één dag overtijd zijn. Maar wat is dat lastig zeg, wat duurt dat wachten lang. Maar de menstruatie kwam niet. En één dag later nog steeds niet. Langer wachten wilden we niet, we wilden uit de spanning en ik deed de test.

Met de test liep ik naar de woonkamer, en net als bij de test bij Dex, legde ik deze op tafel en keken we hier pas na twee minuten naar. 'Zwanger' stond er in beeld! Er was een tweede kindje onderweg! Dit zou betekenen dat Dex ongeveer 19 maanden zou zijn als zijn broertje of zusje geboren zou worden. We waren dolgelukkig dat onze wens uitkwam. Een tweede kindje!

Snap