Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • tweelingzwangerschap
  • eerstezwangerschap
  • twee-eiige
  • Tweelingouders

Het begin met geluksmomentjes

20 oktober 2020, voor het allereerst in mijn leven een positieve zwangerschapstest. Wat een magisch gevoel is dat! Nooit geweten dat dit het begin was voor een rollercoaster aan emoties en verdriet zoals ik die nog nooit had gevoeld. Maar voor toen was het een magisch moment. Ik kon het wel van de daken schreeuwen en meldde me direct de dag daarna aan bij de verloskundigenpraktijk. De eerste echo zou plaatsvinden op 17 november.

Zondagochtend 15 november 2020 voelde ik me niet ok. Ik had die ochtend anders als alle andere ochtenden eens niet overgegeven. Daarnaast rommelde het een beetje in me buik en er bekroop mij een onrustig gevoel. Telefonisch contact opgenomen met de verloskundige en we mochten dezelfde ochtend nog langskomen! Zodra de inwendige echo gestart werd was het duidelijk: er zaten 2 inimini babytjes in mijn buik. Ik begon keihard te lachen, dit had ik nooit durven dromen. We waren direct allebei zo blij en verrast. Ze waren echt allebei direct welkom. De verloskundige vond het super bijzonder en vertelde ons dat het er goed uitzag en ze gelijk op gingen qua groei. Ze deelden geen vruchtzak en hadden allebei een eigen placenta, de meeste kans dus op een twee-eiige tweeling of een hele vroeg gesplitste eeneiige. Met onze allereerste echo van onze twee wondertjes liepen we met grote glimlachen op ons gezicht naar buiten.

De weken verstreken en alle tussentijdse echo's zagen er goed uit. Met de termijnecho werd de uitgerekende datum op 26 juni 2021 gezet. Ik was vooral erg misselijk en moe maar verder kon ik al aardig genieten van de zwangerschap. Doordat er 2 kleintjes op komst waren, begonnen we al snel met de uitzet, alles moest natuurlijk in meervoud aangeschaft worden. Ook stond er nog een verhuizing op de planning omdat we te klein woonden. 

Vanwege de tweelingzwangerschap werden we van de verloskundigenpraktijk overgeplaatst naar het ziekenhuis. Dit omdat het ondanks de meest gunstigste tweelingzwangerschap, het toch een verhoogd risico met zich mee (kan) brengen. We kozen voor een academisch ziekenhuis bij ons in de buurt, deze staat bekend om zijn vakkennis en is ook nog eens speciaal gericht op kinderen. Mooier kon dus eigenlijk niet.

November was inmiddels verstreken en we zaten alweer in december.  We gingen langzaam richting het termijn waarbij het geslacht zichtbaar zou zijn. Helaas gooide corona roet in het eten en werden ook alle echo praktijken gesloten voor plezier echo's. Door toch een beetje op facebook en internet te speuren kwam ik een echo praktijk tegen die ondanks de corona toch de geslachtsecho's deed. Een beetje tegen de regels in natuurlijk maar we waren zo nieuwsgierig wat deze 2 wondertjes waren, dat we er toch een afspraak hadden gemaakt. 26 december oftewel tweede kerstdag om 12:00 uur precies stond onze geslachtsecho gepland! 

De volgende keer ga ik over de dagen na die geslachtsecho toe vertellen, de bekendmaking op tweede kerstdag aan onze familie en over de maanden januari/februari! 

Snap