Snap
  • cerebellairehypoplasie
  • Corticaleheterotopie
  • reflux
  • voorkeurshouding
  • heupdysplasie
  • onzekerheid
  • angst

Hersenletsel & extreme vroeggeboorte

Constante onzekerheid

Zaterdag 4 november 2023

Afgelopen donderdag hadden we opnieuw een afspraak bij de kinderarts. Ditmaal voor zijn 2de vaccin tegen RSV. Ondertussen hebben we al een abonnement in het ziekenhuis 😉

Zoals altijd heb ik weer een hele lijst mee met vragen. 

Reflux

Al sinds zijn geboorte geeft ons mannetje erg veel over. Op de neo deden ze altijd wat Nutriton bij zijn melk maar ik geef live borstvoeding dus dan lukt dit niet. Enkel zijn laatste flesje kolf ik af en daar doen we voor het slapengaan dan wat Nutriton in. 

De laatste maand is het overgeven echt extreem en merken we dat ons mannetje er heel veel last van heeft. 3 weken geleden hadden we dit al met de kinderarts besproken maar om medicatie te krijgen moet je normaal eerst een reflux-onderzoek krijgen in het ziekenhuis (nachtje opname) en aangezien het al erg druk was op pediatrie met zieke kindjes vond de kinderarts dit geen goed idee. Nog wat verder doen dus met de gewone middeltjes: bed hoger zetten, 30min rechtop houden na de voeding,…

Gaviscon na de voeding hadden we al

geprobeerd en was geen succes. Ons mannetje had hier erge krampen van. We gaan het ene kwaad niet bestrijden met het andere kwaad!

Ondertussen merken we dat het erger en erger wordt. Hij is heel de dag aan het ‘herkauwen’ en geeft heel veel over, zelfs uren na de voeding. Hij ruikt ook erg zuur. 

Gelukkig vinden we gehoor bij de kinderarts en schrijft ze Omeprazole voor. Hopelijk verdwijnen de klachten nu snel 🙏🏻

Heupdysplasie

Aangezien er bij onze dochter op 19-maanden oude leeftijd heupdysplasie vastgesteld werd is het ook aangewezen dat Clément hierop onderzocht wordt. Binnen 2 weken mogen we langsgaan voor een echo. Duimen dat hij het niet heeft…

Voorkeurshouding

Ons mannetje heeft ook een sterke voorkeurshouding naar rechts. We merken dit al vanaf zijn thuiskomst en proberen hierop te letten. Nu hij zijn oogjes wat meer open doet merken we dat zijn rechteroog vaak helemaal

naar rechts draait. Dit was de kinesiste al opgevallen en nu ook de kinderarts. Volgens de kinesiste volgt hij zijn oogje waardoor hij al snel zijn hoofd naar rechts draait. De kinderarts meldt ons dat dit verder opgevolgd moet worden door de kinderneurologe waar we begin december een afspraak mee hebben. 

Ik vind het raar dat dit door de kinderneuroloog moet opgevolgd worden en niet door een oogarts dus doe ik zelf wat research op Google naar de Corticale heterotopie die werd vastgesteld op de MRI van september. En dan lees ik dit: 

Snap

Symptoom van Corticale heterotopie

Ik heb mij al die tijd kunnen bedwingen om dingen te gaan opzoeken maar vind dit nu wel

heel frappant… 

Sterk en positief zijn

Mensen zeggen vaak hoe sterk en positief ik wel niet ben. Eerlijk? Ik voel mij helemaal niet sterk en positief. Iedere dag is er de angst. de angst die dag per dag, beetje per beetje, meer aanwezig wordt. Die angst is altijd sluipend aanwezig. 

En zo blijven de zorgen… De laatste tijd merken we dat ons mannetje nog heel wat dingen niet kan die hij nu wel al zou moeten kunnen. Dan komt het besef er meteen terug. Hij heeft nu eenmaal 2 hersenletsels en werd extreem vroeg geboren. 

De laatste weken kan ik nog moeilijk slapen. Ik voel me zo moe maar als ik ‘s avonds in bed lig ben ik klaarwakker en start het piekeren. Zoveel vragen zonder antwoorden, zoveel onzekerheden. Beetje per beetje brokkelt mijn positiviteit af. Na 6 maanden ‘sterk’ te zijn voel ik de weerbots.

Momenteel ben ik echt in ‘overlevingsmodus’. Het enige dat nu telt is de zorg voor ons mannetje.


De kinderarts zal ook begeleiding aan huis opstarten. Zij kunnen ons helpen en ook tips geven. 

Op naar de volgende afspraak in het ziekenhuis…

's avatar
10 maanden geleden

Mijn zoontje heeft ook een hersenbloeding en herseninfarct gehad bij de geboorte (ook prematuur).

's avatar
10 maanden geleden

Wij ontdekten ook dat zijn rechter oogje vaak naar binnen draaide. Wij zijn uiteindelijk wel naar een oogarts geweest omdat de neuroloog daar niet direct een oplossing voor had. Blijkt dat de buitenste oogspier verlamd is waardoor het vaak lijkt dat hij scheel kijkt. Ik zou toch ook naar een oogarts gaan voor wat meer duidelijkheid.

's avatar
10 maanden geleden

Bij mij werd 4 jaar geleden de diagnose fibroid en gecompliceerde endometriose gesteld. Mijn medische toestand was hartverscheurend omdat het menstruatiekrampen, een opgeblazen gevoel vóór de menstruatie en een lagere buikdruk veroorzaakte, wat resulteerde in zware menstruaties. Ik werd door mijn arts onderworpen aan verschillende medicijnen voor behandeling. Ondanks mijn bezoek aan verschillende artsen werd mijn gezondheid niet beter, want het enige wat ze konden zeggen en voorstellen was een operatie. Op het punt om het op te geven, ging ik naar internet om op zijn minst naar een behandeling te zoeken. Maar ik heb in plaats daarvan een geneesmiddel gevonden. Op internet las ik een getuigenis van een dame die fibroid had. Ze deelde een e-mailadres van dokter Ilekhojie die haar van kruiden en reinigingsproducten voorzag. Om een lang verhaal kort te maken: ik gebruik deze kruiden nu al drie weken en gelukkig leek alles in orde nadat ik het had ingenomen. Ik wou dat ik kon zeggen dat dit het einde is, want sindsdien heb ik geen symptomen meer gehad. Stel uzelf niet bloot aan nog meer gevaar, gebruik een kruidengeneesmiddel specifiek van Dr. Ilekhojie. Neem bij interesse contact met hem op via e-mail (gethelp05@gmail.com) en Telegram of Whatsapp +2348147400259

Oma Granny's avatar
10 maanden geleden

Vind bovenstaand bericht zeer ongepast. Echt schandalig om anoniem over de rug van een ander reclame te maken 🤨

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LC_Momlife?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.