Snap
  • Baby

HELP! Wij hebben een lachbaby!

Zoals je zult begrijpen zitten we met onze handen in onze haren hoe we dit euvel kunnen verhelpen!

De term 'huilbaby' hoor je veel voorbij komen als je je begeeft in de wereld der (toekomstige) ouders. Het zal je maar overkomen dat je kleinste aanwinst haar of zijn dagen en nachten huilend doorbrengt en jij het geluid overal hoort waar je bent, ongeacht of je kind in de buurt is of niet. Verschikkelijk moet dat zijn. Het is bij ons nét iets anders, die van ons heeft alleen maar lol....

Zoals je zult begrijpen zitten we met onze handen in onze haren hoe we dit euvel kunnen verhelpen! Gekheid natuurlijk, maar ik wil onbekenden met dit wonder ook met déze situatie bekend maken, want hoe vaak hoor je nou: 'ohnee, wij hebben een lachbaby!' Nooit! Dus laten wij er dan maar mee beginnen. 'lachbaby' is niet in de Van Dale terug te vinden (schadalig) in tegenstelling tot 'huilbaby', dus dan vermoed ik dat het nader toegelicht moet worden om dit fenomeen helder te krijgen. Gek genoeg houdt het in dat je een baby hebt die abnormaal veel lacht, gek he? Je verwacht het niet!

Het is zó fijn om zo'n klein mensje in huis te hebben die om alles kan lachen en daarbij is de persoon achter de boodschap van ondergeschikt belang. Opa, oma, buren, vrienden, het maakt haar niet uit zolang je maar een leuk 'bericht' brengt. Ze is dol op gekke geluiden en bewegingen en bij kietelen gaat het brandalarm af! Heerlijk! Soms wil ik mezelf wel eens op beeld hebben om te zien hoe gek we nu eigenlijk doen om die lach weer op haar gezicht te toveren, want je doet dingen waarvan je vooraf zei (al kijkend naar ouders die de gekste gezichten, dansjes en geluiden maken voor een glimlach van hun kind): 'tssss, dat ga ik echt nóóit doen. Moet je dat zien!'. Het is de harde realiteit geworden dat ik waarschijnlijk nog veel gekker doe dan die ouders. Het eten wordt haar aangeboden per 'vliegtuigje', 'brommer' en 'vrachtwagen', de luier wordt verschoond door veel gekke geluidjes te produceren en gekke bekken te trekken (om spierpijn van te krijgen) zodat ze zich niet naar haar buik draait, het uit bed halen gaat gepaard met kusjes over haar hele gezicht en 'scheetjes' op haar buik, ze vliegt regelmatig op mijn handen door het huis van hoog naar laag, we dansen al zingend door de woonkamer en keuken en ze vliegt tegen het plafond als ik mijn lippen tegen de zool van haar voeten zet met 'prrrrrrrrrrrt'. En dit is slechts een greep uit mijn arsenaal aan munitie wat ik bezit en uit de kast haal voor de lol van mijn dochter. En gek genoeg zijn al die gekke, grappige, idiote taferelen bij haar niet eens nodig, want die lach krijg je zo ook wel. Dit al typende denk ik; krijg je een lachbaby of creëer je een lachbaby? Geen idee wat het antwoord is, maar een last is het zeker niet!

6 jaar geleden

Dankjewel voor het leuke compliment. Heb op Facebook een eigen pagina. Mocht je het leuk vinden, dan kun je me daar ook volgen: blogpapa Heeg.

6 jaar geleden

Erg leuk om te lezen en fijn dat jullie zo'n lolbroek hebben. Mooi zo houden!

6 jaar geleden

Haha, wat fijn hè?! Lekker van jullie grapjas genieten!

6 jaar geleden

Heerlijk stukje tekst en heel herkenbaar! Schrijftalent!