Snap
  • Baby
  • Babyspullen
  • baby
  • luier
  • lekken

Help! Welke luier lekt niet?!

Na de zoveelste lekkende luiervan de laatste tijd vraag ik me af wat de beste luier is. Ik heb er flink mee geexperimenteerd met mijn oudste zoontje.

Ik heb vanalles geprobeerd. Van wasbare luiers tot Pampers. Ik vond dat Huggies vaak lekt, het komt heel precies. Met Pampers had ik meestal het meeste succes. Maar net nu ik er een heleboel heb ingeslagen tijdens een aanbieding, overkomt me het lekken weer.

Mijn zoontje is nu 6 maanden en krijgt borstvoeding en is rustig aan met wat bijvoeding begonnen met de Rapley methode. Ik heb alleen last van het lekken met poepluiers. Het is best irritant omdat ik op deze manier wasmachines vol heb en ook als we onderweg zijn wil je niet overvallen worden met dit soort pret. Daarom vraag ik me af wat de ideale luier is, als die al bestaat. Ik vraag me ook af wat een goed alternatief is voor wegwerpluiers. Ik maak me wel eens zorgen om alle chemicalien die in luiers zitten, om nog maar niet over het milieu te spreken met die berg luiers die we verbruiken. Ik voel me daar wel eens schuldig over, maar dan houd ik me maar voor dat ik andere dingen doe die wel goed zijn voor het mileu! Aan de andere kant bent ik te lui om veel luiers te wassen. Een vriendin van mij gebruikt thuis wasbare luiers, van die voorgevomde dingen. Als ze er met haar twee jongens op uit gaat dan doet ze ze wegwerpluiers aan zodat ze geen poepluiers mee naar huis hoeft te nemen. Mijn oudste zoontje Rayan is nu bijna 2,5 jaar oud en na onze ‘vakantie’ naar Nederland wil ik echt met hem aan zijn zindelijkheid werken. Hij weet al wel wat de bedoeling is, maar hij wil het nog niet. En omdat we een reis en vakantie voor de boeg hebben, denk ik laat hem nog maar even. Als we terug zijn en het weer mooi weer is, kan hij mooi in de tuin zonder luier rondlopen. Alle tips met betrekking tot luiers en zindelijkheidstraining zijn meer dan welkom!

10 jaar geleden

Ik was heel tevreden met kruidvat luiers lekken niet en voelen niet klam aan als er geplast is zelfs als er 's nachts flink geplast is voelt de luier en de billetjes niet klam aan! Succes met zoeken wat bij jou kindje past.. :)

10 jaar geleden

Ik heb al van alles geprobeerd maar ondanks de vele adviezen moest ik er toch zelf achterkomen! Nu ben ik blij met gewoon een huismerk. Op luierproefpakket.nl kan je overigens luier proefpakketten kopen. Je kan dan in 1 keer verschillende merken uitproberen, wel handig! Ze hebben A-merken, maar ook huismerken zoals Etos enzo en ook milieuvriendelijke merken.

11 jaar geleden

je geeft aan dat je je schuldig voelt voor milieu met al die wegwerpluiers, maar als je wasbare luiers gebruikt en daardoor vaker de wasmachine aanzet (of met de hand) gebruik je weer meer energie voor warm water enzo. In onze gemeente mogen we de wegwerpluiers in plastice zakken gratis in van die luiervuilnisbakken in de buurt doen, geloof dat ze die gebruiken voor recyclen. Ik ben erg blij met de eigenmerk luiers van de kruidvat. Ik gebruikte eerst bumblies die ze bij emte verkopen maar daar had ik vooral snachts de lekluiers (idd vooral met poepbroeken), daarom overgestapt naar kruidvat en die werken voor nu prima. Voor de zindelijkheidstip denk ik vooral nog niet te veel druk erop leggen en heel positief benaderen als ie op de wc zit (alleen zitten in het begin en als ie straks een plasje/poepje doet is dat helemaal geweldig). succes

12 jaar geleden

Btw. Ik heb altijd Baby-dry van Pampers. Andere lijnen van Pampers nooit geprobeerd.