Snap
  • Baby
  • #dreumes
  • bijter
  • adviesgevraagd

Help ik heb een bijter in huis

Ja je leest het goed, een van de tweeling bijt. Novée, met haar pittige karakter en ondeugende lach, bijt ons maar al te graag. Het liefst haar broertje, die zit altijd zo lekker dicht bij haar in de buurt. En ze bijt niet zachtjes, nee de tand afdrukken staan 2 dagen later nog in je wang. Of teen, arm, hoofd.

Ik vind het ontzettend lastig om haar dit af te leren. Ik ben er wel van overtuigd dat ze dit niet doet om ons pijn te doen, maar dat het een vorm van liefde is. Het gebeurd namelijk op momenten dat ze lekker speelt met Indie of Jax, of wanneer ze onze aandacht probeert te trekken. Om die reden wil ik haar ook niet straffen maar aanleren dat er andere manieren zijn om je liefde te uiten. Wel ben ik altijd heel duidelijk dat bijten pijn doet en dat haar broertje nu ook heel verdrietig is. 

Snap

Het lastigste aan alles? Dat Novée lacht wanneer ik haar toe spreek en echt niet beseft dat ze een ander pijn doet. Ze is ook nog jong natuurlijk, net 1 jaar. Het verdriet op het gezichtje van Jax of Indie als ze heeft gebeten is verschrikkelijk om te zien. Zeker Jax, die is intens verdrietig omdat zijn meissie hem heeft gebeten. 

Aangezien hier duizenden moeders mee lezen, heb ik hoop dat 1 van jullie de gouden tip heeft om het bijten van Novée af te leren! Alle adviezen zijn welkom. 

4 jaar geleden

Mijn dochter haatte de box. Dus elke keer deed ik haar daarin als ze het deed. Na 2 dagen was ze ervan af. Wel eerst alles geprobeerd hoor.

4 jaar geleden

Onze oudste deed het als ze boos was, ben altijd heel duidelijk met haar geweest. Ze deed het meestal als ze op mijn arm zat en mee naar binnen moest of iets anders dat ze niet wou. Als ze het deed pakte ik haar armpje vast (liefst voordat de tand afdrukken erin staan) en sprak ik haar streng toe, beetje boos ook wel. Was vrij snel klaar gelukkig. O en ze snappen meer dan je denkt, oudste wel eens in de goed gezet toen was ze 1 en 3 of 4 maanden ofzo. Deed het niet meer erna ;)

4 jaar geleden

Mijn oudste beet ook altijd. Niet alleen ons, maar ook gewoon kindjes met wie ze (lief) aan het spelen was. Schaamde me altijd dood als ik haar tandafdrukken weer eens bij een kindje op een arm zag staan. We hebben van alles geprobeerd en toen ik echt ten einde raad was, heb ik een keer teruggebeten (ik weet het, niet erg pedagogisch verantwoord) Maakte totaal geen indruk op haar. Gelukkig is ze er uiteindelijk zelf mee gestopt.

4 jaar geleden

Soms helpt het om ze even te laten voelen dat bijten pijn doet en niet leuk is. Maar 1 is wel erg jong nog.