Snap
  • Baby
  • voorkeurshouding
  • #momlife

Help hij heeft een voorkeurshouding!

Zo'n 1,5 maand geleden werden we door het consultatiebureau doorverwezen naar de fysiotherapeuten van van der linden. Onze kleine man heeft namelijk al sinds de geboorte een enorme voorkeurshouding. Dit geeft hem belemmering in de spierkracht van zijn nekje aan een kant. 

We zijn nu flink met hem aan het oefenen en er zit zeker sinds hij bij de fysio loopt vooruitgang in. Hij beweegt al meer zijn hoofd naar allebei de kanten. Zijn spierkracht is nog niet optimaal maar dat blijven we trainen door hem op een bepaalde manier op te pakken en hem vooral aan te spreken aan de kant die hij het minst leuk vind. Ook leggen we hem regelmatig op zijn zij en gaan we met een speeltje van midden uit bewegen naar de kant die hij niet zo prettig vind en natuurlijk wisselen we ook af want anders oefent hij niet meer beide kanten. Spelenderwijs leren zijn voorkeurshouding te minderen. 

Mochten jullie als ouders nog tips hebben tegen een voorkeurshouding, ze zijn van harte welkom! 

4 jaar geleden

Bij mij oudste met voorkeurshouding heeft een osteopaat goed geholpen. Ik ben wat sceptisch tegenover osteopaten, omdat ze vaak claimen bij dingen te kunnen helpen waar ze helemaal niets bij kunnen doen (zoals bv. bij de zware reflux van mijn oudste dochter), maar voor dingen als voorkeurshouding helpen hun behandelingen erg goed. ?

4 jaar geleden

Wij zijn met onze zoon maar de osteopaat geweest en t bleek dat zijn sleutel beentje niet helemaal goed zat waardoor hij voorkeurshouding had na 3 behandelingen was het over en hij heeft nu weer een mooi rond koppie en hij is bijna 1.5 jaar.

4 jaar geleden

Onze dochter had ook een voorkeurshouding. Dit is opgelost door fysio, maar achteraf gezien kwam dit door het KISS syndroom.. laat dus ook zeker de nekwervels even goed controleren, of deze niet vast zitten!

4 jaar geleden

Hier 2 mannen die ook een enorme voorkeurshouding hadden. We hebben toen zon inleg matras gekocht waar ze op hun zij kunnen slapen die heb ik veel in de kinderwagen gebruikt. Ook naar de fysio geweest en oefeningen gekregen. Veel op de buik leggen ondanks dat ze dat niet leuk vinden. Uiteindelijk hebben ze allebei een helmpje gehad en is hun bolletje weer mooi rond geworden. Ondanks dat ik na de eerste man riep dit gebeurd me niet nog een keer gebeurde het wel.