Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Heerlijk dat 'kraaien' van mijn zoon!

Vanaf de geboorte was mijn jongste zoon eigenlijk een 'zorgenkindje'.Gelijk na de geboorte moest hij de couveuse in. Hij kende een slechte start, was grauw, kreunde veel en huilde amper. Na een nachtje couveuse ging het eigenlijk al vrij snel beter en mocht hij lekker bij mij op de kamer om vervolgens de volgende dag al mee naar huis te mogen.

Bij deze derde had ik vanaf het begin van de zwangerschap al bedacht dat ik flesvoeding ging geven. Makkelijk te geven (door iedereen) en ik zou precies weten wat er in zou gaan. Zo dachten we tijdens de kraamweek ook te weten dat hij elke dag genoeg voedsel binnen zou krijgen, maar niets bleek minder waar. Hij bleef maar afvallen, op dag 7 was hij meer dan 10 procent afgevallen. Helaas werd hij weer opgenomen op de couveuseafdeling. Hier werd hij getest en onderzocht, maar er werd niks gevonden. Na een paar dagen sondevoeding en daarna een paar dagen waarin hij zijn flessen goed leeg dronk en goed aankwam, mocht hij weer mee naar huis. Maar het geëmmer met de fles bleef aanhouden.

Elke week kwamen we op het wekelijkse weeguurtje van het consultatiebureau, maar elke keer bleek hij toch weer voldoende aangekomen te zijn. Ik stond elke keer weer versteld, want het binnenkrijgen van een fles was werkelijk waar een worsteling! Met veel boeren, veel tegenspartelen en huilen kregen we een groot gedeelte van de fles er in, maar de komende uren bleef hij vervolgens huilen. Mijn vermoedens waren eigenlijk al snel dat hij een voedselallergie had, maar volgens het consultatiebureau kon dit eigenlijk niet zo snel.

Op eigen houtje begonnen met pepti voeding en dit bleek goed aan te slaan, snel begonnen we verschil te merken, dronk hij de flessen beter en huilde hij minder. Maar na een aantal weken kwamen alle klachten weer langzaam terug. Wat moesten we nu? Het consultatiebureau opperde het idee om aan de Nutramigen te beginnen, een stapje verder dan de pepti, wow! Wat een verschil van dag en nacht! Van een huilerig mannetje, kregen we nu ineens een vrolijke baby :).

Nu is ons mannetje inmiddels 4 maanden oud en begint hij zich als een speer te ontwikkelen. Het huilen is zo goed als over en is overgeslagen op lekker vrolijk kraaien. Nu ligt hij vrolijk een half uur in de box te babbelen, terwijl dit eerder na 5 minuten al krijsen was. Wat geweldig! Eindelijk hebben we het idee dat hij nu lekker in zijn vel zit en dit ook kan uiten.  Alleen jammer dat hij dit 's nachts ook voortzet haha, maar goed, dit alles is 100 keer beter dan een huilend mannetje met pijn!

10 jaar geleden

Pfffff....heel herkenbaar. Zie blog. Heerlijk dat het nu goed gaat! Geniet ervan!

10 jaar geleden

gelukkig maar!

10 jaar geleden

Inderdaad, dat denk ik ook! Zeker ook omdat het mijn derde is natuurlijk en er heeeeel wat allergieën in de familie voorkomen. Maar we zijn er eindelijk achter gelukkig, het echt genieten kan gaan beginnen :)

10 jaar geleden

Wat fijn dat hij nu zo'n blije baby is! En dat brabbelen is zo heerlijk, geniet er maar van! Goed trouwens dat jullie je gevoel hebben gevolgd waar het gaat om de voeding! Ik blijf er bij: moeders weten vaak toch beter dat er iets mis is.